Calendar creștin ortodox, 6 februarie. Sărbătoare mare, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii

Calendar creștin ortodox, 6 februarie. Sărbătoare mare, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii. Pe data de 6 februarie, sunt prăznuiți Sfântul Varsanufie cel Mare, Ioan Profetul, Vucol și Fotie.

Calendar creștin ortodox, 6 februarie. Sărbătoare mare, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii. Sfântul Varsanufie cel Mare şi Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trăit în secolul al VI-lea, în timpul domniei împăratului Iustinian I (483-565). Au dus o viaţă ascetică în mănăstirea Avvei Serid din Palestina, lângă oraşul Gaza. Cei doi au explicat necesitatea călăuzirii spirituale şi a supunerii faţă de un duhovnic.

Calendar creștin ortodox, 6 februarie. Sărbătoare mare, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii. Ei atrag atenţia şi asupra faptului că este primejdios pentru un părinte duhovnicesc să nu dea atenţie propriei mântuiri şi să se concentreze în exclusivitate asupra rolului său de povăţuitor spiritual: „Dumnezeu ştie că dacă nu port grija de mântuirea mea, de unde să am putere să vă ajut vouă?”, scrie crestinortodox.ro.

Calendar creștin ortodox, 6 februarie. Sărbătoare mare, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii. Sfântul Vucol s-a născut în părţile Smirnei. A trăit în vremea Sfinţilor Apostoli. A convertit la creştinism mulţi păgâni. A fost hirotonit episcop de Sfântul Evanghelist Ioan. A lăsat urmaş pe Sfântul Policarp.

Vezi ce sfântă din calendar creștin ortodox este protectoare împotriva cancerului la sân

Calendar creștin ortodox, 6 februarie. Sărbătoare mare, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii. Potrivit Tradiţiei, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecaţi bolnavii. site news

Lasă un răspuns