Calendar creștin ortodox, 6 decembrie. Sărbătoare mare – Moș Nicolae

Calendar creștin ortodox, 6 decembrie. Sărbătoare mare – Moș Nicolae. Pe data de 6 decembrie, este prăznuit Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor, supranumit Moș Nicolae.

Calendar creștin ortodox, 6 decembrie. Sărbătoare mare – Moș Nicolae. Sfântul Nicolae din Mira s-a născut în jurul anului 280 în Patara Lichiei și a murit în 345 în actuala Kocademre, Turcia. A fost unul dintre cei mai smeriți sfinți, un om care nu alerga după belșuguri și prefera să trăiască în sărăcie, iar din puținul lui îi ajuta pe cei din jur.

Calendar creștin ortodox, 6 decembrie. Sărbătoare mare – Moș Nicolae. Nicolae din Mira este cunoscut ca apărător al comercianților, al călătorilor și al fetelor tinere nemăritate, precum și al mireselor, scrie crestinortodox.ro.

Calendar creștin ortodox, 6 decembrie. Sărbătoare mare – Moș Nicolae. În credința populară, Moș Nicolae este simbol al dărniciei, fiind întruchipat precum un bătrânel cu barbă albă, călare pe un cal alb, vestitorul iernii. Moș Nicolae sau Sf. Nicolae mai este denumit popular și Sân’Nicoară, nume ce provine de la verbul grecesc nikaw – „a învinge”.

Lasă un răspuns