Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor

Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor. Pe data de 5 martie, este prăznuit Sfântul Conon.

Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor. Sfântul Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli. Părinţii săi l-au căsătorit fără voia sa. Înainte de a se căsători, i s-a arătat Sfântul Arhanghel Mihail, care l-a botezat în numele Preasfintei Treimi, l-a împărtăşit cu dumnezeieştile Taine şi l-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci, scrie crestinortodox.ro.

Calendar creștin ortodox, 5 martie

Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor. După nuntă, Sfântul Conon a luat o lumânare, a pus-o sub un vas şi a întrebat-o pe soţia sa: „Ce e mai bun, lumina sau întunericul?” Iar ea a răspuns: „Lumina.” Din acel moment el a început să-i vorbească despre Hristos şi despre viaţa veşnică. Conon a trăit o vreme cu soţia lui ca frate şi soră. După puţin timp, soţia şi părinţii lui au murit, iar el s-a retras complet din viaţa lumii.

Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor. Pe unele duhuri le-a pus să sape pământul în grădini, să smulgă buruienele, spinii şi pălămidele; pe altele să are ţarinele şi să le semene, să păzească roadele.

Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor. În timpul unei prigoane, este torturat şi înjunghiat peste tot cu cuţite. Cei bolnavi se ungeau cu sângele lui şi se făceau sănătoşi. A mai trăit doi ani în cetatea Isauria.

Ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor

Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor. Postul Paştilor nu este numai cel mai lung şi mai important, dar este şi cel mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. Este cunoscut și sub denumirea de Postul Mare. Țînând seama că el amintește și de postul celor 40 de zile ținute de Hristos înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2), a primit și numele de Păresimi. În vechime, Postul Sfintelor Paşti avea menirea de a-i pregăti pe cei ce urmau să primească botezul în noaptea Învierii.

Vezi ce sărbătoarea care are loc din patru în patru ani

Calendar creștin ortodox, 5 martie. Sărbătoare mare astăzi, ce trebuie să faci în această perioadă, pentru iertarea păcatelor. Postul Sfintelor Paşti este postul în care Biserica cheamă şi îndeamnă, mai stăruitor, pe toţi credincioşii, să se roage mai mult şi mai cu căldură, să meargă mai des la sfintele slujbe, să cerceteze și să ajute pe cei aflaţi în lipsuri şi suferinţe, să facă mai multe fapte bune, fapte de milostenie, să-şi cureţe inima prin lacrimile pocăinţei şi Spovedaniei, pentru a primi pregătiţi cum se cuvine Sfântul Trup şi Sfântul Sânge al Domnului. site news

Lasă un răspuns