Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. În calendar, pe data de 5 februarie, este prăznuită Sfânta Muceniță Agata. Este zi de post.

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. Sfânta Agata a fost cerută în căsătorie de dregătorul Cvintian, însă, a refuzat pentru că a ales să trăiască pentru Hristos. Este încredinţată unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul ca aceasta să o facă să lepede credinţa în Hristos. Pentru că nu a renunţat la credinţa în Hristos, va fi supusă la mai multe chinuri. I-a fost tăiat pieptul, cu un cleşte de fier.

Calendar creștin ortodox, 5 februarie

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. La miezul nopţii i s-a arătat Sfântul Apostol Petru, cu chipul bătrân şi cinstit, purtând în mâinile sale multe doctorii: „Iată, eu stăteam şi priveam la tine în ceasul acela, când ai răbdat chinurile şi am cunoscut că este cu putinţă să se tămăduiască pieptul tău; pentru aceea am şi venit aici”.

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. Sfânta Muceniţă Agata a răspuns: „Eu niciodată n-am obişnuit trupul meu cu niciun fel de doctorie şi acum mi se pare că nu se cade a strica obiceiul cel bun, păzit din tinereţe”. Bătrânul i-a zis: „Şi eu sunt creştin şi nădăjduiesc să te tămăduiesc; am venit la tine, deci nu te ruşina de mine”.

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. Sfânta i-a răspuns, zicând: Tu eşti bărbat, iar eu fecioară, deci cum voi putea ca fără de ruşine să-mi descopăr pieptul înaintea ta? Voiesc mai bine să rabd înainte durerea rănilor mele, decât să mă golesc înaintea ochilor bărbăteşti.

Citește și ce sfânt din calendar își aduce liniște în casă

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. Mulţumescu-ţi, cinstite părinte, căci pentru mine ai venit aici, vrând să tămăduieşti rănile mele, însă să ştii că doctoriile cele făcute de oameni nu se vor apropia de trupul meu niciodată”, scrie crestinortodox.ro.

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. Iar bătrânul i-a zis: „De ce nu voieşti să te tămăduiesc?”. Sfânta a răspuns: „Am pe Domnul meu Iisus Hristos, Care le tămăduieşte pe toate şi care, cu voia şi cu cuvântul Său, ridică pe cei căzuţi. Acela, de va voi, poate să mă mântuiască şi pe mine, roaba Sa cea nevrednică”.

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. Apostolul a zâmbit puţin şi i-a zis: „Acela m-a trimis la tine, fecioară, pentru că eu sunt Apostolul Său; deci, fii acum tămăduită”. Zicându-i acestea, s-a făcut nevăzut. Sfânta Agata, privind apoi la trupul său, a văzut că toate rănile erau tămăduite.

Calendar creștin ortodox, 5 februarie. Sărbătoare mare, sfânta făcătoare de minuni, protectoare împotriva cancerului la sân. Sfânta Muceniţă Agata a trecut la cele veşnice în temniţă. Datorită vindecării sale, este considerată a fi ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân. site news

Lasă un răspuns