Calendar creștin ortodox, 31 decembrie. Ce sfinți se sărbătoresc în ultima zi din an

Calendar creștin ortodox, 31 decembrie. Ce sfinți se sărbătoresc în ultima zi din an. La 31 decembrie, ultima zi din an, Biserica ortodoxă face pomenirea Sfintei Cuvioase Melania Romana.

Calendar creștin ortodox, 31 decembrie. Ce sfinți se sărbătoresc în ultima zi din an. Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a născut la Roma, într-o familie foarte bogată, şi a trăit pe vremea împăraţilor bizantini Honoriu (în Apus, 395-423) şi Tedosie cel Tânăr (în Răsărit, 408-450). A fost căsătorită şi a avut doi copiii, care i-au murit. După moartea copiilor a hotărât, împreună cu soţul său, să trăiască în castitate, slujindu-i lui Hristos.

Calendar creștin ortodox, 31 decembrie. Ce sfinți se sărbătoresc în ultima zi din an. Din multele averi pe care le moşteniseră au făcut nenumărate milostenii, mergând în cetăţi prin tot imperiul pentru ajutorul celor în nevoi. În tot acest timp, cei doi trăiau în asceză. Întemeind o mănăstire de călugăriţe în Ţara Sfântă, Cuvioasa Melania, vestită pentru smerenia şi dragostea ei de oameni, s-a aşezat acolo, iar în urma morţii soţului ei, a ridicat şi o mănăstire de călugări.

Calendar creștin ortodox, 31 decembrie. Ce sfinți se sărbătoresc în ultima zi din an. Şi-a dat duhul în mâinile lui Dumnezeu, culcându-se pe pat şi mâinile punându-le singură pe piept în semnul Crucii şi ochii bine închizându-i, în ziua de treizeci şi unu a lunii decembrie.

Calendar creștin ortodox, 31 decembrie. Ce sfinți se sărbătoresc în ultima zi din an. S-au adunat la îngroparea ei toţi monahii, toate monahiile din toate mănăstirile care erau împrejurul cetăţii Ierusalimului şi făcând toată noaptea cântări de psalmi au îngropat-o (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”).

Calendar creștin ortodox, 31 decembrie. Ce sfinți se sărbătoresc în ultima zi din an. Tot la 31 decembrie, se face pomenirea Sf. Mc. Hermes (Slujbă în noaptea trecerii dintre ani). site news

Lasă un răspuns