Calendar creștin ortodox, 30 martie. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani astăzi, poartă numele sfântului care a trăit în peșteră 40 de ani

Calendar creștin ortodox, 30 martie. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani astăzi, poartă numele sfântului care a trăit în peșteră 40 de ani. Pe data de 30 martie, este prăznuit Sfântul Ioan Scărarul.

Calendar creștin ortodox, 30 martie

Calendar creștin ortodox, 30 martie. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani astăzi, poartă numele sfântului care a trăit în peșteră 40 de ani. Sfântul Ioan Scărarul a trăit între anii 578-649. Sfântul părinte Ioan a ajuns de la o vărstă fragedă, mai exact de la 16 ani, să aibă o inteligență ieșită din comun, stăpânea foarte bine cam toate domeniile care existau la vremea respectivă. Cu iubire față de cele sfinte și față de Dumnezeu, acesta a voit să trăiască o viață jertfelnică.

Calendar creștin ortodox, 30 martie. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani astăzi, poartă numele sfântului care a trăit în peșteră 40 de ani. S-a dus pe muntele Sinai, loc în care a devenit monah. După 3 ani de zile petrecuți la mănăstire, la numai 19 ani, acesta s-a hotărât să plece într-un loc de sihăstrie, astfel că și-a început viața cu lupta față de cele necurate și iubire curată față de Dumnezeu. Acest loc purta numele Tolas. În acest loc neatins de lucrările necuratului, preacuviosul Ioan a petrecut nu mai puțin de 40 de ani, respectând cu sfințenie toate cele sfinte și păzindu-și cu prețul vieții credința.

Calendar creștin ortodox, 30 martie. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani astăzi, poartă numele sfântului care a trăit în peșteră 40 de ani. Acesta mânca toate felurile de mâncare care se găseau, însă în cantități foarte mici, niciodată nu mânca pe săturate. Datorită credinței lui de sfânt, Dumnezeu l-a îmbogățit cu darul de a i se arăta vedenii.

Sfântul a trăit fără de păcat

Calendar creștin ortodox, 30 martie. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani astăzi, poartă numele sfântului care a trăit în peșteră 40 de ani. Întâmplarea face ca, la un moment dat, sfântului i se arată că peste unul din ucenicii săi care doarmea sub o stâncă mare o să cadă o piatră mare și va sfârși zdrobit. Astfel că părintele l-a salvat pe ucenicul său din această moarte rea prin puterea, iubirea și mila lui Dumnezeu.

Calendar creștin ortodox, 30 martie. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani astăzi, poartă numele sfântului care a trăit în peșteră 40 de ani. Preacuviosul părinte Ioan ajunge să aibă o vărstă înaintată fără păcat și o iubire imensă față de cele sfinte. A lăsat în urma sa cartea de mare folos în care sunt relatate învățături duhovnicești de foarte mare valoare, numită Scara. A părăsit viața lumească după un timp lung în care l-a petrecut ca egumen la mănăstirea din Sfântul Munte Sinai. site news

Lasă un răspuns