Calendar creștin ortodox, 3 februarie. Sărbătoare mare, sfântul care a trăit 360 de ani ca să-l vadă pe Mesia

Calendar creștin ortodox, 3 februarie. Sărbătoare mare, sfântul care a trăit 360 de ani ca să-l vadă pe Mesia. În calendar, la data de 3 februarie, sunt prăznuiți Sfântul şi Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana.

Calendar creștin ortodox, 3 februarie. Sărbătoare mare, sfântul care a trăit 360 de ani ca să-l vadă pe Mesia. Când Maica Domnului, la patruzeci de zile după naştere, L-a adus pe Pruncul Iisus la Templul din Ierusalim să fie închinat Domnului, ca orice întâi născut de parte bărbătească, Dreptul Simeon a ieşit în întâmpinarea Pruncului, L-a luat în braţele sale şi a spus că aşteptarea sa a fost împlinită, de-acum se poate duce liniştit din această lume: „Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace. Că ochii mei văzură mântuirea Ta” (Luca 2; 29, 30).

Calendar creștin ortodox, 3 februarie

Calendar creștin ortodox, 3 februarie. Sărbătoare mare, sfântul care a trăit 360 de ani ca să-l vadă pe Mesia. Tot Sfântul Simeon este cel care a proorocit despre patimile lui Hristos și despre răstignirea Lui, spunând că va trece prin sufletul Născătoarei de Dumnezeu sabia mâhnirii şi a necazului, când va vedea pe Fiul său răstignit pe Cruce.

Calendar creștin ortodox, 3 februarie. Sărbătoare mare, sfântul care a trăit 360 de ani ca să-l vadă pe Mesia. Şi aşa, mulţumind lui Dumnezeu, s-a mutat cu pace la adânci bătrâneți. Potrivit Tradiției, se scrie despre dânsul că a trăit 360 de ani — Dumnezeu astfel lungindu-i viaţa — ca să ajungă vremea cea din toţi vecii dorită, în care Fiul cel fără de ani S-a născut din Sfânta Fecioară.

Calendar creștin ortodox, 3 februarie. Sărbătoare mare, sfântul care a trăit 360 de ani ca să-l vadă pe Mesia. Astăzi este pomenită şi Sfânta Prorociţă Ana, care a fost în templu, la aducerea Pruncului Iisus şi a dat şi ea mărturie despre faptul că El este Mesia cel aşteptat. „Şi venind ea în acel ceas, lăuda pe Dumnezeu şi vorbea despre Prunc tuturor celor ce aşteptau mântuire în Ierusalim” (Luca 2, 38).

Vezi ce sfânt din calendar și-a dedicat 105 ani lui Hristos 

Calendar creștin ortodox, 3 februarie. Sărbătoare mare, sfântul care a trăit 360 de ani ca să-l vadă pe Mesia. Sfânta Prorociţă Ana era în vârstă de optzeci şi patru de ani şi numai câţiva ani de căsătorie a avut, trăind apoi în văduvie. Viaţa sa a petrecut-o în biserică, slujind lui Dumnezeu ziua şi noaptea.  site news

Lasă un răspuns