Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun

Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun. Biserica Ortodoxă Română îi pomenește, la data de 29 decembrie, pe sfinţii paisprezece mii de prunci, ucişi de Irod, dar și pe Sfinții Mucenici Marcel și Tadeu. 

Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun. Cei trei magi care au venit să se închine lui Hristos nu s-au mai întors la Ierusalim că să-l anunțe pe Irod unde se află dumnezeiescul Prunc. La porunca îngerului, aceștia s-au întors în țara lor urmând altă cale.

Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun. Văzând că a fost înșelat de magi, Irod s-a mâniat și a poruncit uciderea tuturor pruncilor de parte bărbătească, din tot Beleemul Iudeii și din împrejurimi, gândind că astfel va ucide pe noul împărat. S-a împlinit astfel prorocia: „Glas se aude în Ramă, bocet și plângere amară. Rahilă își plânge copiii (Ieremia 31: 15; Matei 2: 18).

Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun. Masacrul s-a petrecut la un an după Nașterea Mântuitorului, când Irod caută Pruncul că o fiară sălbatică, că să îl ucidă. Prin voia lui Dumnezeu, familia sfântă și Pruncul Iisus s-au refugiat în Egipt și astfel a scăpat de mânia împăratului.

Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun. Tot în această vreme, la poruncă lui Irod, Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul, pentru că nu l-a dat pe fiul la moarte, a fost ucis de către soldați în Templul din Ierusalim.

Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun. După moartea acestuia, Irod a pus la cale omorârea bătrânilor lui Israel, cei pe care îi întrebase despre Prunc, și care îi spuseseră că are să se nască în Betleemul Iudeii. Tot atunci au fost uciși: Hircan, Marele Preot, și cei șaptezeci de bătrâni ai Sinedriului.

Ce este INTERZIS să faci

Calendar creștin ortodox, 29 decembrie. Ce NU ai voie să faci în prima duminică de după Crăciun. În prima duminică după Crăciun, creștinii trebuie să aibă grijă de sufletul lor, să nu înjure, să nu lucreze în această zi sfântă, să nu se mânieze pe aproapele lor. Astfel, se vor curăți pentru întâmpinarea marii sărbători din Anul Nou: Sfântul Vasile. site news

Lasă un răspuns