Calendar creștin ortodox, 25 decembrie. Primul praznic împărătesc cu dată fixă. Ferește-te să faci asta

Calendar creștin ortodox, 25 decembrie. Primul praznic împărătesc cu dată fixă. Ferește-te să faci asta. Crăciunul sau Nașterea Domnului este cea mai importantă zi din perioada sărbătorilor de iarnă. Este sărbătoarea anuală a nașterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos.

Calendar creștin ortodox, 25 decembrie. Primul praznic împărătesc cu dată fixă. Ferește-te să faci asta. Nașterea Domnului este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 praznice împărătești ale bisericilor de rit bizantin.

Calendar creștin ortodox, 25 decembrie. Primul praznic împărătesc cu dată fixă. Ferește-te să faci asta. În anumite țări, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e sărbătoare legală, ce se prelungește în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun.

Calendar creștin ortodox, 25 decembrie. Primul praznic împărătesc cu dată fixă. Ferește-te să faci asta. Nașterea Mântuitorului a avut loc la o peșteră de la marginea orașului Betleem, în urmă cu mai bine de 2000 de ani. Se spune că locul unde pruncul Iisus a venit pe lume a fost luminat de o stea, care a călăuzit trei magi veniți să-i aducă acestuia felurite daruri.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Ce nu este bine să faci în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox, 25 decembrie. Primul praznic împărătesc cu dată fixă. Ferește-te să faci asta. În această zi sfântă nu se face curățenie și nu se scoate gunoiul din casă, pentru că se spune că astfel îți arunci norocul. De asemenea, se mai spune că în această zi nu se muncește, nu se spală și nu se calcă pentru că este păcat în fața lui Dumnezeu.

Calendar creștin ortodox, 25 decembrie. Primul praznic împărătesc cu dată fixă. Ferește-te să faci asta. Nu este bine să dai bani cu împrumut cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, pentru că îți dai norocul. Iar ca anul următor să fie plin de belșug, prima persoană care își trece pragul casei trebuie să fie bărbat, nu femeie. site news

Lasă un răspuns