Calendar creștin ortodox, 20 decembrie. Sărbătoare mare înainte de Nașterea Domnului

Calendar creștin ortodox, 20 decembrie. Sărbătoare mare înainte de Nașterea Domnului. La data de 20 decembrie, în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul. Această zi mai este cunoscută în popor și sub denumirea de ignatul porcului. 

Calendar creștin ortodox, 20 decembrie. Sărbătoare mare înainte de Nașterea Domnului. Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul a fost unul dintre oamenii care au suferit foarte mult, în raport cu religia. Acesta a fost arestat în urma persecuției creștinilor, din perioada domniei lui Traian. Cu toate acestea, Sfântul Ignatie și-a demonstrat de multe ori dragostea față de Mântuitor și a luptat neîncetat împotriva celor care susțineau că Hristos a avut doar un trup aparent.

Calendar creștin ortodox, 20 decembrie. Sărbătoare mare înainte de Nașterea Domnului. Se spune că Sfântul Ignatie a fost Copilul pe care l-a apucat de mână Stăpânul Hristos şi l-a luat în braţe şi a zis:„De nu se va smeri cineva pe sine ca pruncul acesta, nu va intra în împărăţia cerurilor”; şi: „Cel ce va primi pe un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte”. De aceea a fost numit purtător de Dumnezeu. Pe Sfântul Ignatie l-a cinstit cu un cuvânt de laudă şi cel între sfinţi părintele nostru Ioan Gură de Aur.

Calendar creștin ortodox, 20 decembrie. Sărbătoare mare înainte de Nașterea Domnului. A suferit moarte martirică la Roma, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). Părticele din moaștele sale se află în Catedrala episcopală din Galați, la Schitul Darvari din Capitală și la Mănăstirea Tismana. site news

Lasă un răspuns