Calendar creștin ortodox, 19 ianuarie. Sărbătoare cruce roșie, sfântul care a făcut o previziune cutremurătoare

Calendar creștin ortodox, 19 ianuarie. Sărbătoare cruce roșie, sfântul care a făcut o previziune cutremurătoare. Sfântul Cuviosul Macarie cel Mare este pomenit de Biserica Ortodoxă la 19 ianuarie. Este cruce roșie. 

Calendar creștin ortodox, 19 ianuarie. Sărbătoare cruce roșie, sfântul care a făcut o previziune cutremurătoare. Sfântul Cuviosul Macarie cel Mare s-a născut în partea de nord a Egiptului, într-o familie creştină, tatăl său fiind preot. Întâmplându-se, ca la câteva zile după căsătorie, să moară atât soţia cât şi părinţii săi, care purtau numele părinţilor biblici, Avraam şi Sara, şi la fel ca aceştia au avut singurul lor copil la o vârstă înaintată, Sfântul Cuvios Macarie a părăsit locurile natale şi s-a făcut monah.

Calendar creștin ortodox, 19 ianuarie. Sărbătoare cruce roșie, sfântul care a făcut o previziune cutremurătoare. În urma unei întâmplări care i-a produs multă tulburare a decis să meargă în pustia „cea mai adâncă”, în pustiul ce se numea Sketis.

Calendar creștin ortodox, 19 ianuarie. Sărbătoare cruce roșie, sfântul care a făcut o previziune cutremurătoare. Monah din prima generaţie a părinţilor retraşi în pustie, Cuviosul Macarie prezicea ucenicilor decăderea centrelor Nitria şi Sketis, atunci când acestea nu vor mai fi fost oaze de linişte: „Când veţi vedea că se zideşte chilie aproape de luncă, să ştiţi că aproape este pustiirea lui (Schitului); când veţi vedea copaci, să ştiţi că lângă uşi este; când veţi vedea copii, luaţi-vă cojoacele voastre şi fugiţi”.

Calendar creștin ortodox, 19 ianuarie. Sărbătoare cruce roșie, sfântul care a făcut o previziune cutremurătoare. Sfântul Macarie a murit la o vârstă înaintată, în pustia sketică, înconjurat de ucenici. site news

Lasă un răspuns