Calendar creștin ortodox, 19 decembrie. Cea mai puternică rugăciune rostită joi

Calendar creștin ortodox, 19 decembrie. Cea mai puternică rugăciune rostită joi. Sfântul Mucenic Bonifatie este prăznuit la data de 19 decembrie.

Calendar creștin ortodox, 19 decembrie. Cea mai puternică rugăciune rostită joi. A trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305), fiind rob al unei femei din aristocraţia romană, pe nume Aglaia, fiica prefectului Romei. Aceasta era tânără şi frumoasă şi avea multă avere ce-i rămăsese de la părinţii. Aglaia ducea o viaţă liberă şi trăia cu tânărul său slujitor, Bonifatie.

Calendar creștin ortodox, 19 decembrie. Cea mai puternică rugăciune rostită joi. Bonifatie era însă milostiv, iubitor de străini şi îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiţi. La fel şi stăpâna lui era milostivă şi avea evlavie către Sfinţii Mucenici.

Calendar creștin ortodox, 19 decembrie. Cea mai puternică rugăciune rostită joi. După un timp, viaţa lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaia, a mers în ţinutul Ciliciei pentru a aduce oseminte de martir (persecuţiile erau la apogeu), căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri şi ajutor.

Calendar creștin ortodox, 19 decembrie. Cea mai puternică rugăciune rostită joi. Ajuns acolo şi văzând râvna şi credinţa mucenicilor, se converteşte şi este el însuşi dat pe mâinile călăilor. A fost chinuit şi în cele din urmă a fost omorât prin tăierea capului. Trupul său a fost răscumpărat cu bani mulţi de Aglaia şi înmormântat aproape de Roma. Mai târziu, aceasta a zidit o biserică mare în numele Sfântul Mucenic Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaştele sfântului mucenic (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”). 

Cea mai puternică rugăciune

Calendar creștin ortodox, 19 decembrie. Cea mai puternică rugăciune rostită joi. În ziua de 19 decembrie este bine să rostești cea mai puternică rugăciune pentru cei care au căzut în patima alcoolului.

„O, mult pătimitorule și întru tot lăudate Mucenice Bonifatie! La acoperământul tău alergăm acum: rugăciunile noastre, ale celor ce te lăudăm, nu le lepăda, ci cu milostivire auzi-ne. Vezi pe frații și pe surorile noastre care de greaua neputință a beției sunt ținuți și pentru aceasta cad de la Maica lor, Biserica lui Hristos, și de la mântuirea veșnică. Roagă-L pe Domnul să ne dăruiască dragoste nefățarnică și neclintită de Patria Cerească înaintea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți ai Sfintei Sale Biserici, ca să ne acopere mila lui Dumnezeu în nesfârșiții veci ai vecilor. Amin”. site news

Lasă un răspuns