Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. Pe data de 18 martie, este prăznuit Sfântul Chiril.

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. Sfântul Ierarh Chiril, arhiepiscop Ierusalimului (351-386), pomenit în calendarul creştin ortodox la 18 martie, s-a născut la Ierusalim, din părinţi creştini.

Calendar creștin ortodox, 18 martie

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. A intrat de tânăr în monahism în vremea împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. După arhiepiscopul Ierusalimului Maxim (333-350), a urmat în scaunul episcopal Sfântul Chiril. În această calitate s-a arătat un mare apărător al dreptei credinţe în faţa tulburărilor provocate de ereziile preotului Arie, a lui Macedonie şi a lui Manent.

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. Pentru aceasta era urât de arhiereii eretici, între care se afla şi Acachie, arhiepiscopul Cezareei Palestinei.

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. Din cauza conflictului avut cu ierarhul Cezareei, Acachie, declarat eretic arian de un sinod care s-a ţinut la Sardica, Sfântul Chiril a fost exilat. Decizia a fost luată de împăratul Constanţiu (337-361), prieten al arhiepiscopului Acachie, sub pretextul că Sfântul Chiril a vândut bunurile Bisericii pe care o păstorea, pentru a-i ajuta pe săraci într-o perioadă de foamete.

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. În anul 361, la conducerea imperiului a venit Iulian Apostatul, care i-a adus pe episcopi din exil. Sfântul Chiril a revenit pe scaunul din Ierusalim, dar a fost din nou exilat de împăratul Valens (care avea simpatii ariene).

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. A participat la cel de-al doilea Sinod ecumenic de la Constantinopol (381), unde a condamnat împreună cu ceilalţi sinodali erezia lui Macedonie. La acest sinod s-a definitivat Simbolul de credinţă (Crezul).

Sărbătoare mare astăzi

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. Sfântul Chiril a fost izgonit din scaunul episcopal pentru dreapta credinţă de trei ori. În vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395), s-a întors însă la Ierusalim, unde a rămas până la sfârşitul vieţii, păstorind Biserica lui Hristos (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”). 

Calendar creștin ortodox, 18 martie. Sărbătoare mare, ce trebuie să faci astăzi, ca să te ferești de coronavirus. În aceste vremuri tulburi, cel mai important este să ne rugăm, căci puterea rugăciunii poate fi cea mai puternică armă împotriva deznădejdii și a panicii. site news

Lasă un răspuns