Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. Pe data de 17 decembrie, Biserica ortodoxă îi prăznuiește pe Sfântul Proroc Daniil şi cei împreună cu el, Anania Azaria şi Misail. 

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. Sfântul Proroc Daniel s-a născut din seminția lui Iuda, seminție împărătească. A trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. Când Ierusalimul a fost cucerit de împăratul babilonean Nabucodonosor, Daniel și tinerii Anania, Azaria și Misail au fost luați robi.

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. Datorită înțelepciunii sale, Daniel este chemat de către Nabucodonosor la palatul sau, împreună cu cei trei tineri. Refuză să se hrănească din bucățele împăratului și îi descoperă acestuia că printr-o altă hrană (doar semințe și apă) se pot arată mai frumoși la chip decât cei ce se hrăneau din masa împăratului.

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. A tâlcuit visele lui Nabucodonosor, vise pe care niciun vrăjitor de la palatul acestuia nu a reușit să le explice. Pentru că nu s-au închinat unei statui a împăratului, cei trei tineri au fost aruncați într-un cuptor încins. Datorită credinței lor, Dumnezeu va preface focul în rouă.

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. Motivul pentru care nu a fost aruncat și Daniel a fost acela că el primise numele Baltazar de la Asfanez, conducătorul eunucilor de la palatul lui Nabucodonosor, iar la babilonieni numele acesta era de o mare cinste, căci era nume de dumnezeu.

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. Refuză să se închine idolilor și este aruncat într-o groapă cu lei, în vremea împăratului Darie, din care va ieși nevătămat. În urma acestei minuni, împăratul Darie a scris la toate popoarele: „Pacea voastră să se înmulțească. De mine s-a dat această poruncă în tot pământul împărăției mele, ca fiecare să se cutremure și să se teamă de Dumnezeul lui Daniil, pentru că Acela este Dumnezeul cel viu, Care este în veci și împărăția Lui nu se va strica și stăpânirea Lui îndelung stăpânește, sprijineste și izbăvește. Apoi face semne și minuni în cer și pe pământ, căci a izbăvit pe Daniel din gurile leilor”.

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. Mai târziu, va fi aruncat pentru a două oară într-o groapă cu lei din cauza credinței în Dumnezeul Cel Viu, dar și de această dată va ieși nevătămat.

Calendar creștin ortodox, 17 decembrie. Milioane de români poartă numele acestui sfânt – Post. Sfântul Proroc Daniel se numără între cei patru mari Proroci ai Vechiului Testament, împreună cu Sfinții Isaia, Ieremia și lezechiel. site news

Lasă un răspuns