Calendar creștin ortodox, 15 februarie. O lumânare aprinsă astăzi la biserică îți aduce sănătate – Tropar și condac

Calendar creștin ortodox, 15 februarie. O lumânare aprinsă astăzi la biserică îți aduce sănătate – Tropar și condac. În calendar, pe data de 15 februarie, este prăznuit Sfântul Apostol Onisim.

Calendar creștin ortodox, 15 februarie

Calendar creștin ortodox, 15 februarie. O lumânare aprinsă astăzi la biserică îți aduce sănătate – Tropar și condac. Onisim a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului. În tinereţe a fost rob al lui Filimon. Onisim, greşindu-i acestuia, a fugit la Roma, unde va fi întemniţat alături de Sfântul Apostol Pavel, scrie crestinortodox.ro.

Calendar creștin ortodox, 15 februarie. O lumânare aprinsă astăzi la biserică îți aduce sănătate – Tropar și condac. De la „Apostolul neamurilor” a auzit Onisim Evanghelia mântuirii şi tot de la el a primit Sfântul Botez. Deoarece Sfântul Apostol Pavel a fost cel care îl adusese mai înainte pe Filimon la dreapta credinţă, a mijlocit împăcarea între acesta şi Onisim.

Calendar creștin ortodox, 15 februarie. O lumânare aprinsă astăzi la biserică îți aduce sănătate – Tropar și condac. Onisim a fost numit episcop de Apostoli, primind scaunul episcopal al Efesului. În urma persecuţiilor din timpul domniei împăratului Traian, Onisim a fost arestat şi dus la Roma. Aici a fost întemniţat şi ucis prin decapitare.

Vezi ce sfânt din calendar te vindecă de orice boală

Calendar creștin ortodox, 15 februarie. O lumânare aprinsă astăzi la biserică îți aduce sănătate – Tropar și condac. Potrivit tradiţiei, o femeie bogată i-a luat trupul şi l-a aşezat într-o raclă de argint, înmormântându-l cu cinste la anul 90.

Troparul Sfântului Apostol Onisim

Glasul al 3-lea

„Apostole Sfinte Onisim, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

Condacul Sfântului Apostol Onisim

Ca o rază ai ieşit, luminând lumii, fericite, luminat fiind de razele Apostolului Pavel, soarele cel preastrălucitor, care a luminat lumea. Pentru aceasta, toţi te cinstim, Sfinte Apostole Onisim.” site news

Lasă un răspuns