Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. La data de 13 martie, Biserica ortodoxă face pomenirea Aducerii moaştelor Sf. Ier. Nichifor, patriarhul Constantinopolului; Sf. Mc. Hristina din Persia.

Calendar creștin ortodox, 13 martie

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. În timpul iconoclasmului, campanie de persecuţie contra cultului icoanelor ortodoxe, Sfântul Nichifor, patriarh al Constantinopolului, a fost izgonit din scaunul său, în insula Proconis, pentru cinstirea icoanelor, în vremea împăratului Leon Armeanul (813-830). Aici a murit după 13 ani de exil şi a fost îngropat lângă biserica Sfântului Mucenic Teodor, din acea insulă, al cărei ctitor era.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. După moartea împăraţilor iconoclaşti, împărăteasa Teodora, soţia împăratului Teofil (829-842), şi patriarhul Constantinopolului, Metodie, au readus cinstirea Sfintelor Icoane. Sfânta Teodora împărăteasa şi fiul său Mihail, după sfatul patriarhului, au hotărât să aducă la Constantinopol moaştele Sfântului Nichifor.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. Patriarhul Metodie şi un mare sobor de preoţi şi monahi au mers în insula Proconis, unde se aflau moaştele Sfântului Nichifor, al cărui trup, după nouăsprezece ani, era întreg cu totul, neavând nici urmă de stricăciune şi dând bună mireasmă.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. Au aşezat sfintele moaşte într-o raclă nouă şi, purtându-le în alai de sărbătoare, le-au adus până la Constantinopol, în ziua de 13 martie, aceeaşi zi în care a fost izgonit Sfântul Nichifor. Au luat, apoi, sfânta raclă şi au dus-o, mai întâi, în Catedrala Sfânta Sofia, apoi a doua zi a fost dusă în Biserica Sfinţilor Apostoli unde a fost depusă.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. Cele 12 vineri de post au o însemnătate deosebită. Cei ce vor cinsti cum se cuvine aceste zile mari vor fi feriţi de boală, de toate relele, vor avea parte de viaţă îmbelşugată şi de o soartă prielnică.

Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 1. Întâia zi de post de mare importanţă este vinerea de dinaintea Celor 40 de mucenici. Se spune că aceasta e data la care Adam a încălcat vorba lui Dumnezeu. Și a fost izgonit din Rai.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 2. În ordine calendaristică, urmează vinerea din ajunul Bunei Vestiri. Este ziua în care Cain şi-a ucis fratele, pe Abel. Moment ce coincide cu prima moarte din istoria umanităţii.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 3. Vinerea Mare, din Săptămâna Patimilor, nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru credincioşi. E ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 4. Pogorârea Sfântului Duh este o sărbătoare importantă a creştinătăţii. Ziua de vineri din ajun trebuie cinstită cum se cuvine, prin post şi rugăciune.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 5. În vinerea de dinaintea naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, se spune că Ierusalimul ar fi fost robit de către Caldei, sub conducerea împăratului Nabucodonosor. 

Pentru a ne feri de relele din lume

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 6. Pentru a ne feri de relele din lume, postul ne va ajuta înaintea sărbătoririi Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, zi în care Dumnezeu a trimis pe pământ cele 70 de plăgi, printre care lăcustele, omizile, transformarea apei în sânge.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 7. Orice creştin credincios respectă cu sfinţenie postul dinaintea Adormirii Maicii Domnului, când Ismailitenii au invadat Galileea. 

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 8. Postul e prilej de comemorare şi înaintea tristului moment în care a avut loc Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, la comanda regelui Irod, în urma cererii fiicei soţiei fratelui său, Filip.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 9. În ajunul Înălţării Sfintei Cruci, se spune că Dumnezeu ar fi pierdut cele 7 cetăţi ale păcatului, printre acestea fiind şi Sodoma şi Gomora.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 10. După Înălţarea Sfintei Cruci, Moise a despărţit Marea Roşie cu toiagul, reuşind astfel să-i salveze pe fiii lui Israel din faţa egiptenilor.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 11. Vinerea din ajunul Sfântului Andrei are o magie aparte în folclor, dar este şi ziua în care prorocul Ieremia a fost dus de îngeri între doi munţi, a fost acoperit de nori de foc şi lăsat acolo până la a doua venire a lui Iisus.

Calendar creștin ortodox, 13 martie. Sărbătoare mare, 12 vineri de post care îți aduc belșug și sănătate. 12. După celebrarea Naşterii Domnului, vinerea următoare se ţine în cinstea celor 14.000 de prunci ucişi la porunca regelui Irod. site news

Lasă un răspuns