Calendar creștin ortodox, 10 aprilie. Mare sărbătoare este astăzi, ce NU ai voie să faci în vinerea din Postul Paștelui

Calendar creștin ortodox, 10 aprilie. Mare sărbătoare este astăzi, ce NU ai voie să faci în vinerea din Postul Paștelui. Pe data de 10 aprilie, sunt prăznuiți Sfinţii Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie.

Calendar creștin ortodox, 10 aprilie. Mare sărbătoare este astăzi, ce NU ai voie să faci în vinerea din Postul Paștelui. Aceşti mucenici din Africa au murit, în timpul domniei împăratului Deciu, pentru că au refuzat să lepede credinţa în Hristos.

Calendar creștin ortodox, 10 aprilie

Calendar creștin ortodox, 10 aprilie. Mare sărbătoare este astăzi, ce NU ai voie să faci în vinerea din Postul Paștelui. Sfinţii Mucenici Terentie, African, Maxim şi Pompie au fost aruncaţi în închisoare fiind legaţi în lanţuri. Aici s-a arătat un înger al Domnului, i-a eliberat din lanţuri şi i-a ospătat pe mucenici. Ei au fost scoşi afară şi torturaţi, apoi iar aruncaţi în temniţă.

Calendar creștin ortodox, 10 aprilie. Mare sărbătoare este astăzi, ce NU ai voie să faci în vinerea din Postul Paștelui. Guvernatorul a poruncit ca în locul unde erau ţinuţi aceştia să fie aruncaţi şerpi veninoşi şi scorpioni, pentru ca mucenicii să moară în chinuri. Dar necuvântătoarele nu s-au atins de ei.

Calendar creștin ortodox, 10 aprilie. Mare sărbătoare este astăzi, ce NU ai voie să faci în vinerea din Postul Paștelui. Guvernatorul văzând că nu reuşeşte să-i ucidă pe cei patru mucenici, a poruncit, în cele din urmă, omorârea lor prin decapitare.

Calendar creștin ortodox, 10 aprilie. Mare sărbătoare este astăzi, ce NU ai voie să faci în vinerea din Postul Paștelui. Se știe că în zilele de vineri din post nu se spală haine, nu se face curățenie și nu se consumă produse alimentare de proveniență animală.

Ce să nu faci în Postul Paștelui

1. Nu fi lacom.

2. Nu consuma carne și alte preparate de la animale și nu bea alcool.

3. Nu face paradă cu succesele tale.

4. Nu cânta și nu dansa.

5. Nu vorbi prea mult.

6. Nu te uita la televizor 

7. Nu uita să te rogi. site news

Lasă un răspuns