Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta. În calendarul ortodox din 1 martie este mare sărbătoare! De Mărțișor, Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe sfinții Mucenici Evdochina, Antonina, sfinţii Marcel şi Anton, care prin foc s-au săvârşit. Așadar, de 1 Martie, Mărțișor, spunele La mulți ani și o primăvară frumoasă tuturor celor cu numele: Anton, Antonia, Marcel, Marcela.

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta. Sfânta Muceniţă Evdochia era originară din cetatea Heliopolis, din provincia Liban (Frigia), şi a trăit în timpul împăratului Traian. O bună parte a vieţii şi-a petrecut-o în desfrânare, agonisind o avere însemnată, scrie crestinortodox.ro. Schimbarea sa lăuntrică s-a petrecut în chip minunat, datorită monahului Gherman.

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta. În urma convorbirilor duhovniceşti cu acesta, Evdochia a luat hotărârea de a primi Botezul. După ce a fost botezată de către Teodot, episcopul cetăţii, ea şi-a împărţit toată averea săracilor, apoi s-a călugărit. Obştea mănăstirii a cerut-o stareţă.

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta. Pentru pocăinţa sa adâncă, Dumnezeu a învrednicit-o cu darul învierii morţilor. Cuvioasa a dobândit moarte mucenicească, în timpul persecuţiei din vremea lui Vincentiu, conducătorul cetăţii Heliopolis.

Ce simbolizează numele sărbătorite astăzi

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta. Numele Anton/Antonia amintește de frumusețea și puritatea florilor, ele fiind adevărate podoabe ale pământului. ”Omul trebuie să-și păstreze viața și sufletul curat și pur ca o floare, scăldată în lumina binecuvântată a credinței și ocrotită permanent cu dragoste și bucurie. Omul rău și păcătos, care nu se căiește și nu iubește, este viu, dar în piept poartă un suflet “mort”.

Vezi ce zi din calendar este numită și ALBĂ

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta. Numele Marcel/Marcela este de origine franceză și înseamnă luptător tânăr, fiind o formă a numelui Mărcuș. Originea acestor nume este numele Marte, zeul războiului la romani.

Calendar creștin ortodox, 1 martie 2020. Sărbătoare mare, cui spui La mulți ani de Mărțișor. Doar astăzi mai ai voie să faci asta. Săptămâna nebunilor se încheie cu duminica de lăsatul secului de brânză, ultima zi de petrecere înaintea postului Sfintelor Paști. Doar astăzi se mai mănâncă produse din lapte, oură și brânză. site news

Lasă un răspuns