Calendar creștin ortodox, 1 ianuarie. Prima mare sărbătoare din 2020! Cui spui La mulți ani

Calendar creștin ortodox, 1 ianuarie. Prima mare sărbătoare din 2020! Cui spui La mulți ani. În prima zi a anului 2020, Biserica ortodoxă face pomenirea celui între sfinţi părintelui nostru Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

Calendar creștin ortodox, 1 ianuarie. Prima mare sărbătoare din 2020! Cui spui La mulți ani. Sfântul Vasile a trăit pe vremea împăratului Valens, când Biserica era tare prigonită de necredinţa ereticului Arie. Iar Sfântul Vasile a apărat cu toată puterea dreapta credinţă şi a îndrăznit să mustre chiar în faţă pe împăratul Valens, căzut şi el în erezia lui Arie.

Calendar creștin ortodox, 1 ianuarie. Prima mare sărbătoare din 2020! Cui spui La mulți ani. Tatăl Sfântului Vasile era din Pont şi se numea tot Vasile, iar maica sa era din Capadocia şi se numea Emilia. Sfântul Vasile a întrecut în ştiinţă pe cei din timpul său şi pe cei din vechime, căci învăţase toată filozofia şi toate ştiinţele din vremea aceea. Astfel, a fost sfinţit arhiereu al Arhiepiscopiei din Cezareea Capadociei.

Calendar creștin ortodox, 1 ianuarie. Prima mare sărbătoare din 2020! Cui spui La mulți ani. Ca arhiereu, a dus lupte grele pentru credinţa ortodoxă, punând în uimire chiar pe dregătorul locului, care nu s-a putut împotrivi înţelepciunii şi tăriei în credinţă a sfântului.

Calendar creștin ortodox, 1 ianuarie. Prima mare sărbătoare din 2020! Cui spui La mulți ani. Prin cuvântările sale a lovit în credinţele greşite ale ereticilor; a dat învăţături şi îndemnuri pentru buna întocmire a obiceiurilor; a luminat tainele cele adânci ale făpturii; a păstorit turma lui Hristos, învăţând pe toţi şi ajutând pe săraci, pe bolnavi şi pe bătrâni, în aşezământul său vestit, numit Vasiliada.

Calendar creștin ortodox, 1 ianuarie. Prima mare sărbătoare din 2020! Cui spui La mulți ani. A trecut la Domnul în anul 379, când nu împlinise încă 50 de ani. site news

Lasă un răspuns