Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. La data de 1 februarie, în calendar este pomenit sfântul mucenic Trifon.

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. Sfântul Mucenic Trifon s-a născut în Frigia, unul dintre districtele Asiei Mici, în satul Lampsacus. Încă din tinereţe, Domnul l-a învrednicit cu puterea izgonirii demonilor şi a vindecării diferitelor boli, scrie crestinortodox.ro.

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. Odată, mucenicul a salvat întreaga sa comunitate de la înfometare, oprind cu puterea rugăciunii invazia lăcustelor care devorau culturile şi grânele oamenilor.

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. Sf. Trifon a devenit faimos odată cu izgonirea unui demon din fiica împăratului roman Gordian (238-244) şi atunci când îi ajuta pe cei neputincioşi nu le cerea altceva decât credinţă în Mântuitorul Iisus Hristos, cu a Cărui slavă îi vindeca.

Citește cărui sfânt din calendar i-au fost salvate moaștele din arena leilor

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. Când la tronul imperial a ajuns împăratul Decius (249-251), acesta a început o persecuţie atroce împotriva creştinilor. Cineva l-a pârât comandantului Aquilinus pe Sf. Trifon, spunându-i că acesta propovăduia cu mare evlavie credinţa în Hristos şi că pe mulţi i-a botezat. Curând, sfântul a fost arestat şi interogat, timp în care şi-a apărat cu putere credinţa sa.

Calendar creștin ortodox, 1 februarie

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. Pentru mărturisirea sa, sfântul a fost supus unor torturi îngrozitoare: a fost lovit cu bâtele, trupul i-a fost scrijelit cu gheare de fier, a fost ars, i s-au bătut cuie în tălpi şi dus prin oraş pe jos. Toate acestea sfântul le-a îndurat cu răbdare.

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. În cele din urmă, a fost condamnat la tăierea capului cu sabia. Sfântul mucenic s-a rugat înainte de execuţie, mulţumind lui Dumnezeu pentru că l-a întărit în încercările sale. El s-a mai rugat Domnului să miluiască pe cei care-l vor chema în ajutor. Când soldaţii au ridicat sabia să-i taie capul, sfântul şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu, acestea petrecându-se în Niceea, în anul 250.

Calendar creștin ortodox, 1 februarie. Sărbătoare mare înainte de Întâmpinarea Domnului, a suferit moarte martirică. Creştinii au înfăşurat trupul sfântului într-un giulgiu curat, cu intenţia de a-l îngropa în Niceea, acolo unde a suferit, dar sfântul li s-a arătat şi le-a cerut să-i ducă trupul în satul natal, Lampsacus. Mai târziu, moaştele Sfântului Trifon au fost mutate la Constantinopol şi apoi la Roma. site news

Lasă un răspuns