Câinii Poliției din Sălaj, scoși pe străzi din cauza lipsei de polițiști

Cainii Poliției din Sălaj, scoși pe străzi din cauza lipsei de polițiști. Câinii Poliției din Sălaj suplinesc lipsa acută de personal. Zeci de pensionaţi, gravide şi proaspete mămici la Inspectoratul Județean de Poliție. Poliția din Sălaj a scos la patrulare pe stradă câinii din dotare, din cauza crizei de personal. Doar în luna decembrie s-au pensionat 30 de polițiști din județ, iar 30 sunt în concediu pentru creșterea copilului.

Câini în loc de polițiști

Rij, Nev şi Toh, doi ciobăneşti germani şi un ciobănesc belgian, fac echipă cu poliţiştii de la ordine publică pentru a veghea la liniştea sălăjenilor. Actualul împuternicit la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Marius Mihăilă, a precizat că decizia vine pe fondul crizei de personal din sectorul de ordine publică.

Citește și: Fosta sotie de milionar, cazare la hotel pentru un caine maidanez. O mare drama ii leaga

Numai în luna decembrie a anului trecut, 30 de poliţişti au ieşit la pensie.

„Ordinea şi siguranţa publică au fost o adevărată provocare anul ce a trecut şi cred că va fi o provocare şi mai mare pentru 2020, deoarece în decembrie s-au pensionat în jur de 30 de poliţişti, ceea ce înseamnă enorm pentru inspectoratul nostru. Pe lângă aceştia, mai avem circa 30 de poliţişti în concediu de îngrijire a copilului, plus 20 de gravide. În curând se va ajunge ca mai bine de 10% din personal să fie în concediu de îngrijire a copilului”, a spus Marius Mihăilă.

Acesta susţine că în prezent, la nivelul patrulelor de ordine publică există un necesar de aproape 40%. Tot din cauza lipsei de personal, șeful poliției Sălaj Marius Mihăilă a decis, în luna ianuarie, că niciun agent nu are voie să lipsească de la muncă pentru a merge la studii. Polițiștii au crezut inițial că este o glumă, dar s-au lămurit că treaba este serioasă când rând pe rând, concediile pentru studii le-au fost respinse. site news

Lasă un răspuns