Câinele minune al Poliției Române. Cum descoperă criminalii

Un câine de urmă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Teba, a găsit suspectul în cazul dublei crimei din Bârsău de Sus, judeţul Satu Mare.

O femeie de 54 de ani şi alta de 63 au fost găsite decedate în casa care aparţinea victimei de 54 de ani, oamenii legii căutând făptașul.

Acesta era un bărbat, recidivist, eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu,

Cel mai bun câine din Poliţia Română, Teba, este un ciobănesc german în vârstă de 4 ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Teba, împreună cu conductorul său, a primit distincţia de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române. Teba este un câine inteligent, plin de energie şi cu un miros dezvoltat să prindă orice infractor, fiind pregătit la Centrul Chinologic din Sibiu. Teba a ajuns miercuri la Bârsău de Sus, alături de conductorul său, Zoltan Bandi, şi agentul de poliţie Sorina Bakos, un alt conductor de câine.

Criminalul, descoperit după patru ore

Teba a condus echipele de căutare spre casă suspectului în patru ore. „La Centrul Chinologic de la Sibiu Teba a fost instruită pentru prelucrare urmă miros uman.

În ceea ce priveşte simţul mirosului, sunt foarte importante primele ore de la comiterea infracţiunii. Atunci urmele sunt proaspete şi căţelul reuşeşte să identifice urma”, a spus Sorina Bakos. Abilitățile deosebite ale lui Teba au condus la criminal. Câinelui i s-a dat să miroasă o vatră de urmă şi cu botul în pământ, mergând după miros,s-a oprit unde conducea urma, în faţa locuinței criminalului.

Pentru a-şi menţine aceste capacități, Teba face zilnic între 4 şi 5 ore de antrenamente. Pentru fiecare misiune dusă la bun sfârşit este răsplătită cu jucăria preferată.

Datorită mirosului ei fin , ea a mai fost folosită de polițiștii din județul Satu Mare şi în alte două cazuri. Poliţiştii sătmăreni au mai apelat la ajutorul câinelui poliţist pentru a rezolva un caz de triplu omor produs în localitatea Apa, dar şi în 2018, când i-a condus pe oamenii legii la locuinţa principalului suspect al unei tâlhării comise la Apateu site news.

Lasă un răspuns