facebook

Cabinete stomatologice pentru copii, deschise în Capitală. Tratamentele sunt GRATUITE

Primăria Capitalei anunţă deschiderea a patru cabinete stomatologice pentru urgenţele copiilor, în Regie, la Politehnică.

Conform unui comunicat al PMB, tratamentele sunt gratuite, aparatura ultramodernă, iar medicii şi asistenţii au echipament de protecţie împotriva COVID-19. Măsura a fost luată în contextul în care pe timpul stării de urgenţă s-au închis cabinetele stomatologice de stat şi private.

4 cabinete stomatologice noi, pentru evitarea aglomerației

Într-o transmisie live pe Facebook, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că, deşi urgenţele stomatologice pot fi soluţionate la Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, PMB a ales să deschidă cabinete dedicate copiilor, pentru evitarea aglomeraţiei.

„Din dorința de a degreva Serviciul de urgență al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și de a veni în întâmpinarea tuturor copiilor care au în această perioadă probleme stomatologice, Primăria Capitalei prin ASSMB, cu sprijinul UPB, a decis ca cele 4 cabinete de specialitate din cadrul universității, să fie destinate copiilor și să asigure, GRATUIT, în condiții de maximă siguranță, asistență stomatologică de urgență pentru copii”, a scris Firea pe Facebook.

Ea a menţionat că aceste cabinete vor fi deschise de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 20,00, iar sâmbătă între orele 9,00 – 16,00. Numărul de telefon la care se pot face programări este call center-ul ASSMB: 0374.887.887.

Gest aplaudat de rectorul Universității Politehnica

Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a precizat că este vorba despre cabinete funcţionale dinainte de 1989, care au fost dotate acum de către Primăria Capitalei cu aparatură modernă.

„Aceste cabinete stomatologice au fost dotate de către Primăria Capitalei și pot spune că este pentru prima dată după 30 de ani când Primăria Municipiului București face ceva pentru universitatea noastră. Cabinetele sunt dotate cu aparatură nouă, modernă și pentru acest lucru îi mulțumesc doamnei Primar General, Gabriela Firea! Sunt convins că vom colabora foarte bine și în continuare”, a precizat Costoiu.

De altfel, primarul general a declarat că PMB intenţionează să construiască o policlinică dedicată studenţilor, pe un teren pus la dispoziţie de UPB. site news

Lasă un răspuns