Bursa de pe Wall Street s-a prăbușit.„O recesiune este foarte probabilă”, susţine un celebru broker american

Bursa de pe Wall Street s-a prăbușit. Principalii indici bursieri de pe Wall Street erau marţi în scădere, la o zi după ce au înregistrat cea mai gravă prăbuşire de după crah-ul din 1987, în condiţiile în care eforturile destinate ţinerii sub control a pandemiei de coronavirus provoacă pagube economiei mondiale.

Bursa de pe Wall Street, prăbușire gravă

Cei trei indici bursieri au deschis şedinţa în creştere cu peste 1%. Dar aceste câştiguri s-au evaporat imediat pe fondul volatilităţii.

În jurul orei 10.03 ET, indicele Dow Jones Industrial Average afişa o scădere de 0,69% iar indicele Nasdaq Composite era în scădere cu 0,64%. În prezent cei trei indici de pe Wall Street sunt cu 30% sub maximele istorice atinse la mijlocul lunii februarie.

„Nu ne-am confruntat cu o situaţie similară în ultimele decenii ”

„Nu ne-am confruntat cu o situaţie similară în ultimele decenii, în care afectează toate industriile şi companiile din întreaga lume”, a declarat Randy Frederick, vicepreşedinte la o firmă de brokeraj.

Pe măsură ce guvernele din SUA şi Europa încep să închidă şcolile şi restaurantele şi sfătuiesc populaţia să rămână în casă, mai mulţi investitori sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca actuala criză să se transforme în ceva mai mare decât o recesiune, inclusiv o criză a creditului, şi chiar o depresiune.

„O recesiune este foarte probabilă. Întrebarea este unde va începe”, susţine brokerul american

Lunea neagră pe piețele lumii

A fost lunea neagră pe piețele lumii. Bursa americană a anulat într-o singură ședință câștigul ultimilor trei ani din mandatul lui Donald Trump.Iar piața de la București a înscris începutul acestei săptămâni în clasamentul zilelor cu cele mai mari pierderi din istoria Bursei.

Bursa de la New York a marcat pierderi masive de la primele ore de tranzacționare pe principalii indici. Tranzacțiile au fost oprite la un moment dat. Mecanismul de blocare a fost activat pentru a treia oară în ultima săptămână. Indicele Dow Jones Industrial a înregistrat o scădere de 11,7% . Acesta este cel mai scăzut nivel din 2017. Indicele Nasdaq a marcat o pierdere de 11,2%. Pe parcursul zilei însă scăderile s-au mai temperat. site news

Lasă un răspuns