FOTO gsp

Bulgaria arată că se poate! Cum arată o arenă de 17.906 de persoane transformată într-un spital pentru COVID-19

Bulgaria se pregătește pentru o situație serioasă cauzată de noul coronavirus și a făcut o simulare de amenajare a unui spital de campanie în cea mai mare arenă din Sofia, Armeeț Arena.

Bulgaria se pregătește pentru ce e mai rău

Armeeț Arena, sala multifuncțională cea mai modernă și mai spațioasă din capitala țării vecine, s-a transformat zilele acestea într-un potențial spital de campanie. Informația a fost furnizată chiar de primul ministru Boiko Borisov pe pagina sa de Facebook, scrie site-ul MySofia.

Această acțiune a fost recomandată de Centrul Național Operațional, iar în simularea realizată zilele trecute au fost implicate Ministerul Apărării, cel al Sănătății, al Tineretului și Sportului, ca și Agenția Națională a Rezervelor Statului și Stocurilor de Război.

Prima fază a exercițiului de simulare a presupus stabilirea unui centru temporar în care să fie primiți pacienți aflați în carantină, cu posibilitatea transformării într-un spital militar de campanie. Etapa a doua înseamnă dotarea cu echipament medical, a treia coordonarea acțiunilor de transport, plasare și îngrijire a pacienților, iar a patra este încetarea activității de facilitate temporară de carantinare.

În Armeeț Arena au fost plasate 500 de paturi, a explicat ministrul Apărării, Krasimir Karakanov, dar în rezerva de stat există un total de 15.000.

Construită între 2009 și 2011, sala s-a numit inițial Sofia, apoi însă compania bulgară de asigurări Armeeț a cumpărat drepturile de titlu. Are o capacitate de 12.373 de locuri în tribune, iar pentru concerte se poate ajunge până la 17.906.

În această arenă se pot organiza întreceri la 30 de sporturi, între ele baschet, volei, handbal, box, tenis, haltere, scrimă și gimnastică.

Lasă un răspuns