Bugetul metroului, tăiat la jumătate din cauza amânării magistralei Drumul Taberei

Veniturile Metrorex pe 2019 scad cu peste 50%, potrivit proiectului de rectificare a bugetului publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Reducerea veniturilor este cauzată de amânarea inaugurării Metroului de Drumului Taberei pentru iunie 2020. Între timp, bucureștenii continuă să se înghesuie în trafic, iar la orele de vârf cozile sunt uriașe. Iar o grevă la metrou pare greu de evitat, după cum site news a scris deja aici.

„Față de bugetul aprobat, veniturile totale rectificate prezintă o reducere cu 53,60%, cheltuielile sunt reduse cu 55,28%. Rectificarea este cauzată de nepunerea în funcțiune a obiectivului de investiții Magistrala V”, se explică în nota de fundamentare a Metrorex. De asemenea, câștigul mediu lunar pe salariat prezintă diminuări ca urmare a reducerii numărului de personal, din cauza amânării Magistralei V. Astfel, veniturile totale ale Metrorex din 2019 vor fi de 923,96 milioane de lei, în vreme ce cheltuielile se vor ridica la 1,026 miliarde de lei. Prin urmare, Metrorex va înregistra o pierdere de 102 milioane de lei, conform proiectului de rectificare a bugetului companiei.

Telenovela metroului din Drumul Taberei se prelungește

Prima secțiune a Magistralei 5 de metrou urma să fie deschisă circulației la finele acestui an, conform declarațiilor fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. La învestire, noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat însă că acest proiect nu va fi recepționat anul acesta. Ulterior, noul director general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a estimat că inaugurarea  ar putea avea loc la jumătatea anului viitor. Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime. Aceasta este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon. Una dintre firmele implicate în constuirea Magistralei 5, secțiunea Eroilor – Râul Doamnei, a postat luna trecută un videoclip despre cum au fost montate șinele. (site news)

Lasă un răspuns