Britanicii au decis! Victorie uriașă pentru Brexit

Victorie uriaşă pentru Brexit, în Marea Britanie! Boris Johnson a obținut o majoritate absolută în Parlamentul britanic, potrivit rezultatelor oficiale apărute vineri dimineață.

Boris Johnson a obţinut majoritatea în Parlamentul britanic, partidul său conservator trecând pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate vineri, relatează AFP.

După numărarea rezultatelor în 600 de circumscripţii electorale, conservatorii deţin 328 de locuri de deputaţi, ceea ce confirmă larga majoritate conservatoare obţinută şi deschide calea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie.

„Dacă rezultatele oficiale vor confirma previziunile exit-poll-urilor, Partidul Conservator va obţine 368 de locuri în parlament, ceea ce ar reprezenta cea mai categorică victorie de la cea repurtată de Margaret Thatcher în 1987.

În schimb, pentru laburişti aceasta ar putea fi cea mai dură înfrângere din 1935 încoace. Formaţiunea condusă de Jeremy Corbyn este creditată acum cu 191 de parlamentari, cu 71 mai puţin decât în 2017.

Este de aşteptat ca premierul Boris Johnson să programeze un nou discurs al Reginei până la Crăciun, prin care să lanseze noul program legislativ şi nu este exclus ca tot în următoarele două saptămâni să fie reintrodus în parlament acordul de retragere din Uniunea Europeană, care, de această dată, probabil va fi adoptat fără nicio problemă”, transmite RRA într-0 corespondență de la Londra. site news

Lasă un răspuns