Brian May (Queen), a suferit un “infarct minor”

Recent, Brian May, chitaristul legendarei trupe rock Queen, a dezvăluit, pe Instagram, că a suferit “un infarct minor”, în luna mai a acestui an, cerându-și scuze fanilor pentru că nu a fost foarte activ pe rețelele de socializare din acest motiv.

Chiar ieri, 20 iulie, Brian May a împlinit 73 de ani, marcând aniversarea pe Instagram pentru cei 2.5 milioane de fani cu o fotografie cu el alături de soția sa, Anita sărbătorind acasă și glumind că tocmai a făcut 37 de ani.

“Cina de ziua mea – creată de Anita – ne-am îmbrăcat să stăm acasă! VĂ MULȚUMESC, dragi prieteni, pentru mesajele voastre minunate de ziua mea. Sunt complet copleșit de bunătatea voastră”, le-a scris Brian fanilor.

El a continuat: “În ultima vreme, nu am fost în cea mai bună stare pentru a posta pe Instagram – am avut unele neplăceri – dar sper că în curând să  pot face asta din nou”.

Mesajul lui Brian vine după ce acesta a dezvăluit că doctorii i-au găsit 3 artere blocate, după ce a experimentat un “mic” infarct. A refuzat să facă operație pe cord deschis și în schimb are implantate 3 stenturi.

Freddie Mercury a schimbat numele trupei în Queen

Și dacă ieri a fost ziua de naștere a chitaristului trupei Queen, să spunem că pe 18 iulie 1970, acum 50 de ani așadar, Queen, redenumită astfel la îndemnul lui Freddie Mercury, proaspăt intrat în formație, a susținut la Londra, Prince Consort Road, primul concert live.

Înainte de Queen, Brian May și Roger Taylor au fost într-o trupă studențească numită Smile. După plecarea basistului Tim Staffell (care s-a alăturat formației Humpy Bong, trupei s-a alaturat Farrokh Bulsara a.k.a Freddie Mercury, convingându-i, cum spuneam mai sus, pe ceilalți membri să schimbe numele trupei.

Bineînțeles, atunci John Deacon nu era basist, alăturându-se trupei după un an. Mike Grose, Barry Mitchell și Doug Bogie erau cei care cântau la instrumente la începuturile trupei Queen.

Grose a fost cel care a cântat alături de trupă la acest concert live, dar nici el și nici ceilalți 2 membri nu aveau chimie cu trupa, până când l-au gasit pe Deacon.

Trebuie să menționăm că deși pe 18 iulie s-au marcat 50 de ani de la primul concert live, totuși nu a fost prima dată pentru Freddie Mercury când a cântat live alături Brian May și Roger Taylor.

Primul concert al legendarului Freddie a fost alături de trupa Smile, cu câteva săptămâni înainte, în Truro, pe 27 iunie.

Roger Taylor spune despre primul live al lui Freddie ca a fost „Șoc pur!”

Toboșarul trupei Queen, Roger Taylor, a împărtășit câteva amintiri cu Freddie de la primul concert, pentru “express.co.uk”: “Nu îmi aduc aminte acel concert foarte bine, dar îmi amintesc că am cântat atunci prima dată live cu Freddie”.

Taylor a continuat: “A fost în Truro City Hall, în centrul Cornwall. A fost  un concert pentru Crucea Roșie și cred că a fost organizat de mama mea. A fost acum mult-mult timp”.

Despre cum a cântat Freddie la acel prim concert, Taylor spune:  “Șoc pur!”. Toboșarul trupei Queen adaugă: “Și nu era așa de bun precum a devenit. A devenit incredibil de bun. Avea o vocea extraordinară și devenea din ce în ce mai bun, și mai bun”.

Întrebat despre planurile trupei, Taylor a declarat: “Este chiar o întrebare bună. Știu că avem ceva, dar nu îmi amintesc exact ce anume! Ne gândim să lansam un album live. Am avut o chestie tare pe Youtube într-una din serile trecute și a mers foarte bine”.

Lasă un răspuns