BREAKING NEWS! România devine „zonă galbenă” de coronavirus pe harta lumii

România este, de luni, „zonă galbenă” COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării.

România devine „zonă galbenă” de coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Cei care vin din ţări care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Pe site-ul INSP a fost publicată lista actualizată cu aceste ţări. Ele sunt: Arabia Saudită, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Islanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

Statele care sunt marcate ca ”zone roşii” şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză – regiunea Hubei, Italia – întreaga ţară, Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran – întreaga ţară.

Autoritățile române admit că pot exista infectări cu coronavirus în rândul persoanelor care s-au întors din străinătate și cărora nu li s-a impus izolarea la domiciliu pentru că au revenit din zone cu mai puțin de 500 de îmbolnăviri. Este cazul unui bărbat din județul Suceava și a doi soți, medici în județul Constanța. 

„Suntem conștienți că aceste cazuri, care nu au intrat sub incidența zonei roșii sau a zonei galbene, pot fi prezente în România. În acest moment, nu avem la unitățile de primire urgențe o exacerbare a patologiei de infecție respiratorie superioară care să ne facă să testăm în paralel și pentru gripă și pentru coronavirus”, spune secretarul de stat Nelu Tătaru. site news

Lasă un răspuns