BREAKING NEWS! Primul deces în România din cauza COVID-19

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

„Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Primul deces din cauza COVID-19

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer),” informează Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul a fost diagnosticat cu cancer încă din Franța, dar și-a dorit să se întoarcă în România. 

Bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, în vârstă de  67 de ani, s-a întors în ţară în 6 martie, iar nouă zile mai târziu a fost internat la Spitalul din Filiaşi. Medicii au cerut să i se facă un test, dar DSP Dolj a răspuns că acest caz „nu corespunde protocolului”. În prezent, 23 de cadre medicale sunt în izolare.

Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine. “Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului”, au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi.

Bărbatul a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă. Totodată, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe a fost suspendată.

„Pacientul transferat la Craiova este în stare gravă. Este în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României”, spuneau acum câteva zile reprezentanţii DSP Dolj. site news

Lasă un răspuns