BREAKING NEWS! Primul caz de coronavirus, confirmat în România. Este un bărbat din Gorj și a intrat în contact cu 50 de persoane

UPDATE 23.45 „Persoana infectată va fi preluată de la domiciliu, transportată şi internată la Spitalul „Matei Balş”. În casa respectivă, mai sunt şapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă. Toate, la acest moment, conform informaţiilor pe care le avem, au fost testate negativ”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE 23.41 Raed Arafat și Victor Costache susțin o conferință de presă la MAI, în care au confirmat primul caz de coronavirus în România. Totodată, Arafat a dezvăluit că rudele bărbatului din județul Gorj se află în carantină.

”Suntem, din păcate, în măsură să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor făcute în județul Gorj, care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini, avem primul caz infectat cu COVID-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat ce va ajunge la București, va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție pozitivă. Repet, starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a precizat ministrul Victor Costache.

UPDATE 23.00 Ministrul Sănătății, Victor Costache, a confirmat informația de coronavirus în România.

„Da, vă pot confirma oficial informația. Noi suntem în drum spre celula de criză mixtă Ministerul Sănătății – Ministerul Afacerilor Interne și vă ținem la curent. Este vorba despre un pacient din Gorj, una dintre persoanele aflate în contact cu cetățeanul italian despre care s-a vorbit zilele acestea. Nu știu exact în ce localitate, din câte știu este vorba despre o comună, dar vă dau mai multe detalii în curând. Ceea ce este important de știut este că persoana respectivă este complet asimptomatică, nu este vorba de cineva care prezintă simptomele bolii. A fost depistată în urma anchetei epidemiologice și s-au făcut testele care s-au pozitivat. Este purtător în perioada de incubație și îl vom deplasa evident cu izoleta la Matei Balș”, a declarat Victor Costache, în direct la B1 TV.

Știrea inițială

BREAKING NEWS! Antena 3 anunță primul caz de coronavirus în România. Este vorba de o persoană care a intrat în contact cu italienii care au venit în România săptămâna trecută. 

BREAKING NEWS! Primul caz de coronavirus confirmat în România

Ar fi vorba despre o persoană aflată în izolare la domiciliu, în urma anchetei generate de știrea că un italian de 71 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus la întoarcerea în Italia. 

Persoana confirmată este din județul Gorj.

Există suspiciuni și cu privire la a doua persoană, dar în cazul căreia încă nu s-au finalizat testele. 

Persoanele în cazul cărora se confirmă infectarea cu coronavirus vor ajunge în primă fază la Matei Balș, începe o anchetă epidemiologică în cazul lor, pentru a identifica persoanele cu care au intrat în contact. 

Citește și Suporterii echipei Rapid au bătut, scuipat și dat afară din metrou un asiatic, pe motiv că împrăștie coronavirus

Prof. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a confirmat primul caz de coronavirus pe teritoriul României.

„Putem confirma – există diagnosticul virusologic pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș, confirmat de profesorul Streinu-Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj. Mai există o probă în lucru, al cărui rezultat îl vom avea. Vă vom ține la curent. Persoana infectată este în carantină”, a spus Horațiu Moldovan, în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Lasă un răspuns