facebook

Breaking news! Președintele Klaus Iohannis despre moțiunea anunțată de PSD: Gest lipsit de bun simț politic

Președintele Klaus Iohannis spune despre moțiunea anunțată de PSD că este un gest „lipsit de bun simț politic”.

Întrebat despre moțiunea de cenzură anunțată, Iohannis a spus că, pur formal, este un instrument al opoziției.

„Dar să vii cu moțiunea de cenzură sau cu amenințarea unei moțiuni de cenzură într-o situație de criză sanitară mi se pare pur și simplu grețit și lipsit de bun simț. Acuzațiile sunt nefondate. De ce să demiți Guvernul?”, a răspuns Iohannis, adăugând că gestul este „lipsit de bun simț politic”.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban „a doua zi după după ce starea de alertă se va încheia”.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat din cauza epidemiei

„În privința stării de alertă, aseară, la 21.30, când am primit documentele am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți, lucru stipulat explicit în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament”, anunța Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului social-democrat, „în fața acestui abuz categoric”, PSD va face „o trimitere la CCR, respectiv o sesizare”.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat din cauza epidemiei, pentru că a văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienți infectați: „virusul nu pleacă în vacanță”.

Referindu-se la unitățile mobile ATI pe care le-a vizitat, Iohannis a declarat că nu poate să nu menționeze epidemia cu ocazia căreia s-a realizat proiectul.

„Sunt îngrijorat pentru că am văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienți infectați. Și azi sunt peste 300 de persoane detectate cu acest virus și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri: s-a renunțat la multe restricții și s-au luat măsuri de relaxare, dar virusul nu pleacă în vacanță, este în comunitate”, a afirmat șeful statului.

Acesta a ținut să le transmită românilor să se ferească în continuare de virus, să folosească măștile de protecție și să aibă grijă de distanțare și igiena mâinilor.

Lasă un răspuns