BREAKING NEWS! OUG pentru anticipate, respinsă în SENAT

BREAKING NEWS! Ordonanţa pentru alegerile anticipate a picat la votul în Senat, la doar o zi după ce fusese respinsă şi de Comisia Juridică a Senatului. 

BREAKING NEWS! OUG pentru anticipate, respinsă în SENAT

Senatori de la PSD, ALDE şi UDMR au votat împotriva acestui proiect. În total, au fost 86 de voturi împotriva OUG pe anticipate. 

„Raportul comisiei este de admitere cu amendamente admise a proiectului de lege pentru respingerea OUG și amendamente respinse. Face parte din categoria legilor organice, Senatul este prima Cameră sesizată.” a spus Titus Corlățean.

Raportul este adoptat cu 85 pentru, 33 contra, 1 abținere.

Proiectul de lege pentru respingerea ordonanței este adoptat cu 86 voturi pentru, 34 împotrivă”, a declarat senatorul Titus Corlăţean, vicepreşedinte al Senatului. 

Printre prevederile cuprinse în această OUG se numără: dreptul românilor de a vota la orice secție din țară sau din străinătate, dublarea numărului de parlamentari care reprezintă Diaspora, dreptul românilor din străinătate de a vota trei zile.

Citește și Dan Barna are „cojones”, acuză PSD și PNL că vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj

Pe 9 februarie, marcând o ruptură în discursul social-democraților de până atunci, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat că partidul din care face parte vrea alegeri anticipate: „Mereu se vehiculează în mediul public că ne e teamă de alegeri anticipate. Eu v-aș spune următorul lucru: să nu mai spunem în spațiul public ”nu ne e teamă de alegeri anticipate”. Vrem alegeri anticipate, indiferent cum vor fi ele”. site news

Lasă un răspuns