FOTO Facebook

BREAKING NEWS! Orban anunță proiect de lege împotriva COVID-19 pentru starea de alertă

UPDATE Guvernul a adoptat, luni, 11 mai, un proiect de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, 11 mai, că Guvernul a elaborat un proiect de lege pentru impunerea măsurilor în stare de urgență.

„La sfârșitul săptămânii trecute, CCR s-a pronunțat asupra unei sesizări depuse de Avocatul Poporului. În urma acestei decizii, în care CCR a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta împotriva epidemiei și de a avea instrumentele necesare pentru a-i feri pe românii de îmbolnăvirile de coronavirus.

Pe data de 15 mai se va încheia starea de urgență instituită prin decrete de președintele României. Noi trebuie să avem la dispoziție instrumentele necesare pentru a ne asigura că putem continua această luptă începută acum trei luni. De ce am ales această soluție? E clar că această decizia a CCR limitează foarte mult marja de mișcare. Însă, aceste restricții sunt necesare  pentru sănătatea românilor, așa că am decis să elaborăm acest proiect de lege”, a declarat Orban.

Ce cuprinde proiectul de lege

Proiectul de lege care urmează să fie adoptat, luni, 11 mai, de Guvern va fi trimis la Parlament, pentru votul final.

„Proiectul de lege cuprinde măsuri care să permită măsuri economice, astfel încât sănătatea românilor să fie protejată, lânsând, în acelați timp, să funcționeze și economia.

Este un proiect de lege care se adresează duratei stării de alertă. E flexibil și lasă la puterea autorităților de a apela la aceste măsuri în alte cazuri de pandemie.

Citește și PSD propune un plan de relansare economică a României, cu 28 de măsuri și patru obiective

Sunt măsuri care se cunosc, care au fost publicate pe site-ul MAI, nu reprezintă o noutate. Măsurile vin de la toate ministerele.

Organizarea punerii în aplicare a prevederilor revine ministerelor, Departamentelor pentru Situații de Urgență, pe baza hotărârilor CNSSU, strict în cadrul de lege”, a precizat Cătălin Predoiu, ministrul Justiției. site news

Lasă un răspuns