BREAKING NEWS! Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, sub semnul întrebării. Orban: „Nu s-au respectat regulile”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, 29 iunie, că este îngrijorat de faptul că terasele nu mai respectă regulile de distanțare socială.

„Miercuri (n.r. – 1 iulie) voi convoca toți miniștri și toate instituțiile care au atribuții de control pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu s-au respectat regulile și există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat Ludovic Orban.

Orban trage un semnal de alarmă

„Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul.

El a spus că pe plajă, la început, distanțarea a fost conformă, însă încetul cu încetul s-a intrat „într-o devălmășie și nu s-a mai respectat nicio regulă”.

„Sigur, înțeleg că e aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut niște imagini… Aproape nu s-a mai respectat nicio regulă”, a adăugat el.

Premierul, întrebat despre ședința organizată fără restricții la Iași de PNL, a spus: „Din câte știu, a fost o întrunire în aer liber, la o locație în aer liber. Eu nu am participat la acea întâlnire”, scrie Mediafax.

Valea Prahovei și litoralul românesc, ÎNCHISE?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus, duminică, 28 iunie, la Digi 24, că autorităţile analizează zone precum Valea Prahovei şi litoralul, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.

Citește și Orban: „Anumiți lideri politici au o atitudine de neglijare a pericolului Covid”

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul Sănătății a spus că nu, dar că „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”. site news

Lasă un răspuns