Breaking news! Ministrul Sănătății: Izolarea rămâne o regulă de bază

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că izolarea trebuie să rămână o regulă de bază, în condițiile în care respectarea regulilor se face din ce în ce mai greu.

Tătaru a spus că a observat că respectarea regulilor se face din ce în ce mai greu, în condițiile în care România are un număr crescut de cazuri în ultima săptămână și se confruntă cu un început „de transferuri de pacienți din terapiile intensive către alte spitale care au locuri”.

„Tot ce ține de carantină, de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări, atât pentru populația civilă, cât și pentru corpul medical. (…) Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienții asimptomatice sau cu simptome ușoare să rămână de bază”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul a adăugat că autoritățile lucrează la un proiect de lege care va ajunge săptămâna viitoare la Guvern.

Tătaru a subliniat că măsurile de izolare sunt cele care au dus la rezultatele care au existat până acum.

„În pofida a tot ce se discută, a tot ce se întrevede pe fake news-uri, rămâne o regulă de bază. Pentru cei care primesc această recomandare de izolare rămâne, dincolo de decizia CCR, acel articol de zădărnicire a bolii”, a atras atenția Tătaru.

Acesta a mai atras atenția că asimptomaticii externați 10 zile trebuie să rămână în izolare alte 4 zile acasă. site news

Lasă un răspuns