foto facebook

BREAKING NEWS! Marcel Vela anunță Ordonanța militară nr. 10

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni, 27 aprilie, Ordonanța militară nr. 10. Aceasta face prevederi referitoare la noul interval orar în care persoanele de peste 65 de ani vor putea să iasă afară din casă.

„Încep prezentarea Ordonanței Militare nr 10 adresându-vă mulțumiri. În curând, ne vom apropia de normalitate.

Ce prevede Ordonanța nr. 10

Știu că a fost greu, ne este greu, dar avem același obiectiv: să întărim protecția în fața acestui inamic.

Am luat următoarele decizii: o veste bună pentru persoanele cu 65 de ani. Circulația e permisă în afara locuinței în următoarele situații: indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței pentru deplasare în interes profesional, pot să se deplaseze în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată, inclusiv tratamente oncologice, dializă. Totodată, pot face deplasări pentru activități agricole. E nevoie de declaraţie pe proprie răspundere”, a spus ministrul de Interne.

„În această ordonanță am prevăzut că persoanele cu vârsta de 65 de ani pot circula de la 7-11, 19-22, deplasări pentru bunuri, din motive justificate.

Tot în ideea de a ajuta persoanele care au împlinit 65 de ani, operatorii economici care-și desfășoară activitatea prin măsurile impuse își vor organiza programul pentru a facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani în cele două intervale orare amintite.

Suspendarea zborurilor aeriene, prelungită din nou

O altă măsură care ține de suspendarea unor zboruri… Am decis că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către și din Spania pentru 14 zile, începând cu 28 aprilie, pentru că expira perioada. Austria, Belgia, Olanda, Turcia, Iran. Din aceste țări către România pentru 13 zile, începând cu data de 2 mai, până pe 14 mai inclusiv. Am prelungit suspendarea zborurilor spre Italia pentru 12 zile. Intră și cele din Franța și Germania, începând cu data de 5 mai, până pe 14 mai, inclusiv”, a mai spus Vela.

Ce va fi după 15 mai

„Relaxarea de după 15 mai va fi graduală. Vă asigură că MAI nu se va relaxa în această perioadă. Ştiu că se apropie 1 mai, că vremea e frumoasă, dar e momentul să ne analizăm priorităţile şi să ne dăm seama de ce contează cu adevărat: sănătatea şi protejarea celor dragi. Sunt sigur că veţi da dovadă de responsabilitate, solidaritate şi patriotism!”, a încheiat Marcel Vela.

Starea de urgență a fost decretată în România în data de 16 martie și prelungită în 14 aprilie pentru încă o lună. Decizia dacă se va prelungi sau nu starea de urgență dincolo de 15 mai încă nu a fost luată. site news

Lasă un răspuns