BREAKING NEWS! Ludovic Orban: Luăm în calcul starea de alertă după 15 mai. Nu vom aproba ieșirea în afara localităților

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, 29 aprilie, că analizează varianta declarării stării de alertă după data de 15 mai, când expiră starea de urgență instituită prin decret de Klaus Iohannis.

Ce se va întâmpla după 15 mai

„Sunt analizate toate posibilitățile: de la prelungirea stării de urgență, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major și varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 și decizia va depinde de evoluția epidemiei”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Orban a mai precizat că nu va aproba ieșirea în afara localităților după 15 mai, precizând că este „prematur” să vorbească acum despre perioada concediilor.

„Facem o evaluare a riscurilor în funcție de deplasare pentru a putea stabili care sunt tipurile de deplasări în afara localității pe care le vom permite. În ceea ce privește sezonul turistic, e prematur să facem anunțul sau să luăm decizii. Ne-am dori ca să existe posibilitatea reală ca oamenii să-și petreacă concediile în destinații de vacantă, dar nu se poate anunța acum cu certitudine dacă se va da drumul la activități. Asta va depinde de evoluția epidemiologică”, a zis Orban.

Orban nu este de acord cu tratarea la domiciliu

Totodată, Orban a anunțat că autoritățile caută spații pentru tratarea românilor infectați cu COVID-19, astfel încât să fie evitată cât mai mult tratarea la domiciliu.

„Spații pentru tratare la domiciliu. Urmărim ce se întâmplă și în alte țări. Persoanele tratate și-au infectat membrii familiei.

Se mai amenajează spații de tratare, la Tg Mureș, la Cluj, la Arad. Încercăm să creăm spații, astfel încât să evităm tratarea la domiciliu.

Nu e de dorit acest lucru. Vom evita cât mai mult posibil tratarea la domiciliu a românilor”, a conchis premierul. site news

Lasă un răspuns