BREAKING NEWS! Klaus Iohannis: Pericolul nu a trecut, dar vom ieşi cu bine din această criză (Update – Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, 5 mai, că CCR are obligaţia de a revizui de îndată nu doar decizia în cazul Kovesi, ca urmare a hotărârii CEDO, afirmând că CCR a decis revocarea din funcţie a Laurei Codruța Kovesi la propunerea unui ministru al Justiţiei de tristă amintire.

„Azi, CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale. Accesul liber al Justiţie şi libertatea de exprimare sunt valori esenţiale pentru democraţie. Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectivă, CCR a decis revocarea sa din funcţie la propunerea unui ministru al Justiţiei de foarte tristă amintire. O asemnea decizie a CEDO nu poate rămâne fără consecinţe.

Klaus Iohannis, nou atac la adresa PSD

Credibilitatea CCR este acum şi mai puternic zdruncinată. CCR e obligată să respecte la rândul ei Constituţiei Hotărârea CEDO de azi (n.r. – marți, 5 mai) ne arată cât de necesară o reformă. Însă e clar că Parlamentul patronat chiar de partidul care a propus revocarea doameni Kovesi nu este capabil de reformă. Timp de 3 ani, PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă. Nu mă aştept ca, azi, PSD să se grăbească să înfiinţeze o comisie parlamentară. Nu mă îndoiesc că românii vor sancţiona PSD pentru toate acţiunile grave”, a precizat Iohannis.

„Am avut în acestă după-amiază o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, întrucât preocuparea noastră, a tuturor, este repornirea economiei după această stare de urgență. Am discutat despre eforturile companiilor din România de a se adapta situației de criză pe care o traversăm, dar și despre cum vede mediul de afaceri reluarea activităților și relansarea economiei noastre. Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie și nu pot fi lăsați singuri, au nevoie de implicarea și sprijinul autorităților”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă.

Pericolul nu a trecut

„Măsurile luate de Guvern până în prezent au venit în sprijinul angajatorilor. Protejarea sănătăţii românilor rămâne obiectivul nostru principal. Din păcate, pericolul nu a trecut. Nu există elemente care să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un viitor apropiat. Deschiderea turismului se va realiza gradual. Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile să poată fi redirecţionate către companii şi către proiectele mari de transport. E o măsură bună, care începe să producă rezultate. Vorbim de un proiect de reconstrucţie a României. România va ieşi cu bine din această criză. Parteneriatul dintre autorităţi şi mediul privat este calea de relansare economică şi de dezvoltare durabilă”, a conchis șeful statului. site news

Declarație de presă Klaus Iohannis, 5 mai 2020. Sursa: Administrația Prezidențială

Lasă un răspuns