Klaus Iohannis

Breaking news! Iohannis: România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE

Președintele Klaus Iohannis a spus, după reuniunea Consiliului European, că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE: „Ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar”.

Iohannis a spus că s-au discutat două teme importante: bugetul multianual pentru perioada 2020 – 2027 și fondul de revenire / recuperare economică.

„Avem câteva vești foarte bune, în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, încă este nevoie de destul de multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct, încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și, de asemenea, trebuie să mai discutăm condițiile în care se pot acorda aceste sume”, a afirmat Iohannis.

Conform președintelui, în actualul exercițiu bugetar România a avut dreptul la 44 miliarde de euro și se va lupta să obțină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar, precum și condiții de implementare favorabile pentru România: „asta înseamnă bani pentru dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, autostrăzi, căi ferate, apă și canalizare, pentru educație, energie regenerabilă și multe alte lucruri”, conform Mediafax.

„România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE. Aceasta este ambiția noastră”, a spus Iohannis, adăugând că cel mai probabil la jumătatea lunii iulie va avea loc o altă întâlnire în format fizic. site news

Lasă un răspuns