Breaking News! Încă 143 de români infectați cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 576 de cazuri

Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanț al infectărilor cu coronavirus pe teritoriul României . Potrivit ultimului bilanț publicat duminică, în România s-au înregistrat 433 de îmbolnăviri. Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate, 47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași.

Tot duminică, s-au anunțat trei decese însă, luni dimineață, bilanțul a urcat la 4, fiind confirmat și decesul unei femei de 72 de ani, din Suceava.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani

La momentul actual, în România, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirus. Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Până în prezent au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal. site news

Lasă un răspuns