BREAKING NEWS – Doi elevi din ani terminali, infectați cu coronavirus. Reacția de la SINDICAT

Un elev de clasa a VIII-a din Iași a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Acesta a participat în decursul săptămânii trecute la pregătirea pentru Evaluarea Națională și colegii acestuia, după aflarea veștii, nu mai vin la școală.

Elevul a luat coronavirus de la bunica lui

Miercuri, 3 iunie, bunica elevului a fost testată pentru că urma să facă o operaţie şi a ieşit pozitivă. După această întâmplare, toată familia a efectuat testarea pentru coronavirus.

(BUCUREȘTI MEDIAFAX) – ,,Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv. El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, pentru Mediafax.

La orele de pregătire la care băiatul a fost prezent au fost şi alţi 11 colegi.

„Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact, cu profesori, cu colegii de clasă şi sunt în evidenţa DSP. Probabil urmează să fie şi ei testaţi. Cei 11 nu mai vin la şcoală, la pregătire. Am dezinfectat toată şcoala cu o firmă autorizată”, a explicat Ilie Gheorghiţă, directorul liceului din Iaşi.

Reacția lui Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a explicat la Digi24, referitor la cazul elevului de clasa a VIII-a depistat cu coronavirus, că se va face o anchetă epidemiologică pentru a fi identificați contacții apropiați.

Rafila a subliniat că dacă cineva a fost la distanță nu înseamnă că a fost expus.

„Trebuie făcută ancheta epidemiologică. Trebuie identificați contacții apropiați, cei cu care a interacționat o perioadă mai lungă de timp.

Trebuie monitorizați două săptămâni, dacă apar simptome vor fi îndrumați spre un spital de boli infecțioase.

Depinde ce înseamnă contact apropiat. Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă.

În afara măsurilor igienice, probabil activitatea va fi întreruptă 24 de ore, se va face monitorizarea tuturor contacților apropiați”, a declarat Alexandru Rafila.

Știre în curs de actualizare…

UPDATE: Sindicaliști, după primul elev infectat cu Covid: Nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Reprezentanții filialei ieșene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) susțin, după cazul primului elev infectat cu noul coronavirus, că primesc foarte multe mesaje potrivit cărora nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în școli.

„Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi. Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale”, arată USLIP Iaşi.

Sindicaliștii susțin că nicio aşa-zisă măsură de siguranţă adoptată de către MEC nu poate opri ,,importul” virusurilor în școli.

„Este îngrijorător şi faptul că primim foarte multe mesaje de la elevi şi profesori prin care ni se reclamă că nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în unităţile de învăţământ. USLIP IAŞI subliniază că întreaga responsabilitate pentru consecinţele care pot decurge din acest experiment social numit pregătire şi participare la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională aparţine în exclusivitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar în egală măsură şi Ministerului Sănătăţii”, susține aceeași sursă.

A fost raportat primul caz de elev infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. Colegii cu care a intrat tânărul în contact nu mai vin la şcoală. site news

UPDATE 12.10. 

Un al doilea caz de infectare cu coronavirus la elevii din clasele terminale a fost confirmat.

Este vorba despre o elevă din clasa a XII-a din Gura Humorului, județul Suceava, care a fost confirmată cu coronavirus.

Fata a fost la școală săptămâna trecută, la pregătirea pentru Bacalaureat. 

Autoritățile sanitare au declanșat ancheta epidemiologică. site news

Lasă un răspuns