BREAKING NEWS! Al cincilea caz de coronavirus, confirmat în România. Focar de infecții într-un județ din vestul țării

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat, miercuri, în România, în județul Timiș, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache. Este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu pacientul diagnosticat ieri cu coronavirus.

Al cincilea caz de coronavirus, confirmat în România

Există, însă, şi o răsturnare de situaţie în cazul persoanei la care testul pentru COVID 19 a ieşit pozitiv ieri în Timiş. A doua testare, cea de astăzi, a ieşit negativă. 

„Pacienţii internaţi cu infecţie sunt cu stare generală bună, asimptomatici”, a anunţat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului Victor Babeş din Timişoara, conform România TV. 

„În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.”, se arată într-un comunicat de la minister. 

Până acum, au mai fost înregistrate 4 cazuri – doi în Timiș, unul în Gorj și unul în Maramureș. Tânărul din Gorj a fost declarat vindecat. Ceilalți doi pacienți sunt în prezent spitalizați, la Timișoara și Cluj Napoca, iar starea lor este stabilă.

Citește și Coronavirusul face ravagii printre parlamentari, aproape o zecime sunt infectați. Buget aprobat fără dezbatere și vot

La nivel național sunt în carantină 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu, potrivit celui mai recent bilanț furnizat de autorități. site news

Lasă un răspuns