Brazilia a depășit numărul de 20.000 de decese, din cauza COVID-19, dar președintele țării, Jair Bolsonaro, cere ca fotbalul să revină pe teren!

Este un bilanț dramatic, accentuat mai ales în ultima perioadă – Brazilia înregistrează 332.382 de infectati cu coronavirus, devenind al treilea focar din  lume, după SUA, cu peste 1.500.000 de bolnavi, și Rusia, cu 335.882 de persoane înregistrate cu COVID-19. În privința decedaților, în Brazilia s-a ajuns la 21.116, iar situația tinde să se inflameze și mai tare.

Pentru fotbalul din Rio decide primarul Crivella!

Primarul orașului Rio de Janeiro ,Marcelo Crivella, n-a dat, încă, aviz favorabil fotbalului!

Cu toate acestea, președintele țării, Jair Bolsonaro (foto 1) a făcut declarații în favoarea reluării competițiilor, motivând că bucuria fotbalului le va înlătura oamenilor stresul acumulat de această pandemie. În unele zone a fost aprobată reluarea antrenamentelor, dar în Rio de Janeiro încă nu, din pricina virusului care a făcut multe victime. ”În Rio, decizia stă în mâinile primarului Marcelo Crivella, el trebuie să hotărască, dar vreau ca acest lucru să se întâmple, mai ales că și ministrul Sănătății este de accord cu mine”, a mai spus Bolsonaro, după ce i-a făcut o vizită primarului Crivella.

Directorul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Mike Ryan, este îngrijorat de evoluția COVID-19 în America de Sud

Doar că Organizația Mondială a Sănătății a venit cu o replica dură, prin vocea directorului executive, Mike Ryan: ”Am văzut că în multe țări din America de Sud a crescut numărul infectaților cu COVID-19. Privim cu îngrijorare întreaga zonă, mai ales la Brazilia, care este țara cea mai afectată. Din păcate, America de Sud a devenit un nou epicentru al virusului”, a mai spus Ryan.

Lasă un răspuns