Boris Johnson, primul mesaj public după internarea în spital din cauza COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson le-a mulţumit medicilor de la spitalul St. Thomas din Londra pentru că au avut grijă de el în timp ce se recuperează de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

„Nu le pot mulţumi suficient. Le datorez viaţa”, a afirmat Johnson, într-o scurtă declaraţie de presă dată publicităţii sâmbătă seara.

Deși starea lui s-a ameliorat, cunoscutul politician britanic a trecut prin momente cu adevărat critice.

Mărturia unor prieteni de-ai acestuia sunt cu adevărat brutale: „A fost aproape de moarte”, au relatat ei, potrivit Daily Mail.

Boris Johnson a trecut razant pe lângă moarte

Politicianul conservator, în vârstă de 55 de ani, care a fost spitalizat sâmbăta trecută cu febră mare, a petrecut trei zile la secţia de terapie intensivă a spitalului St. Thomas după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, notează Agerpres.

Joi a fost mutat din nou într-un salon. Deocamdată nu este clar când va putea premierul britanic să revină la lucru.

Potrivit agenţiei britanice Press Association, Johnson are o tabletă pe care urmăreşte filme precum „Stăpânul inelelor” şi joacă sudoku. El a primit mii de felicitări cu urări de însănătoşire de la cetăţeni britanici, iar logodnica sa Carrie Symonds îi trimite zilnic scrisori.

Donald Trump a declarat, în legătură cu aceasta situație, că este sigur că totul va fi bine, pentru ca Johnson este un tip puternic: „Este un prieten de-al meu. Este un domn grozav, un mare lider. A fost dus astăzi la spital, dar sunt sigur că va fi bine”.

La finalul lunii martie, Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus. A rămas în izolare la reședința de pe Downing Street pentru câteva zile, dar starea lui fizică s-a înrăutățit. Duminică, 5 aprilie, a fost internat la secția de terapie intensivă.

Vestea internării lui Boris Johnson a venit la scurt timp după ce Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj mobilizator către națiune, declarându-se încredințată că regatul va izbândi în lupta cu pandemia de coronavirus.

„Sper că în anii următori toți vor avea capacitatea să se mândrească cu felul în care au gestionat această provocare și cei care vor veni după noi vor spune că această generație de britanici a fost la fel de puternică ca oricare alta din istorie”, a afirmat Regina. site news

Lasă un răspuns