Bombă în Spania! Președintele Barcelonei este acuzat de corupție

Barcelona are o nouă problemă. Presa din Spania a anunțat că poliția din Catalunia îl acuză pe președintele Josep Maria Bartomeu, de corupție și obținere de beneficii. Știrea a apărut la miezul nopții în cotidianul El Mundo. Polițiștii se pare că ar fi adunat toate probele necesare în scandalul “Barcagate”. În curând îl vor pune sub acuzare pe președintele catalanilor.

Scandalul ‘Barcagate’

În iarna s-a aflat că Josep Maria Bartomeu a angajat o firmă specializată, teoretic pentru a urmări rețelele de socializare și pentru a proteja imaginea Barcelonei. În fapt, firma i3Ventures avea drept scop susținerea președintelui catalanilor și denigrarea celor care i se opuneau. Inclusiv proprii jucători cum ar fi Gerrard Pique și Leo Messi. Au fost făcute peste 100 de conturi de Facebook și Twitter. Suma plătită de Bartomeu companiei se pare că a fost în jur de 980.000 de euro. După ce totul a ieșit la iveală, 6 persoane din consiliul de conducere al clubului Barcelona și-au dat demisia, fiind nemulțumite de acțiunile președintelui.

“Cred că cineva a băgat mâna în seif!”, a spus în urmă cu 5 luni, vicepreședintele Emili Rousaud în momentul în care și-a înaintat demisia.

Lasă un răspuns