Bogații lumii, mai SĂRACI cu 444 miliarde de dolari, din cauza epidemiei de coronavirus

Bogații lumii, mai SĂRACI cu 444 miliarde de dolari, din cauza epidemiei de coronavirus. Averea combinată a celor mai bogaţi 500 de oameni din întreaga lume a scăzut cu 444 miliarde de dolari în ultima săptămână, pe măsură ce epidemia de coronavirus a continuat să se extindă, generând o panică ce a afectat pieţele bursiere din întreaga lume, transmite Bloomberg.

Bogații lumii, mai SĂRACI cu 444 miliarde de dolari

Indicele bursier american Dow Jones Industrial Average a pierdut peste 12%, cea mai gravă scădere înregistrată în decursul unei săptămâni după criza financiară din 2008. Deprecierile înregistrate la nivel global au şters mai mult de 6.000 de dolari de pe pieţele bursiere.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, primii trei cei mai bogaţi oameni ai planetei, Jeff Bezos, Bill Gates şi Bernard Arnault, au suferit cele mai mari pierderi, averea lor combinată scăzând cu aproape 30 de miliarde de dolari.

Pe locul patru în topul pierderilor este Elon Musk, a cărui avere s-a diminuat cu nouă miliarde de dolari, după ce acţiunile companiei sale Tesla Inc. au scăzut, după ce la începutul anului au înregistrat o creştere abruptă, transmite Agerpres.

Oficialii din domeniul medical se chinuie să ţină sub control epidemia de coronavirus, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a evitat până acum să declare că este vorba de o pandemie.

Aproximativ 80% din miliardarii incluşi în clasamentul Bloomberg al celor mai bogaţi oameni ai planetei sunt pe pierdere în acest an, inclusiv cei ale căror afaceri au fost puternic afectate de epidemia de coronavirus.

Citește și Afacerea momentului, demolată de vecini! Un bărbat a fost dat în CONSEMN la Frontieră, din cauză că aduce români din Italia

De exemplu, preşedintele Carnival Corp., Micky Arison, a pierdut un miliard de dolari într-o săptămână, în condiţiile în care cel mai mare operator de nave de croazieră a fost nevoit să ţină în carantină pasagerii de pe una dintre navele sale aflate în Japonia, unde cel puţin cinci pasageri au decedat. site news

Lasă un răspuns