Blocuri de lux cu 4 etaje apar chiar în curtea PNL

Un proiect imobiliar care propune construirea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A. Este vorba chiar de parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric. Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului General. Blocurile ar urma să fie construite practic în curtea vilei în care se află sediul central al PNL. Terenul a fost dezmembrat și vândut de RA-APPS. În Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, vila apare cu grad maxim de protecție. La fel apare și parcul pe care urmează să se edifice construcțiile, conservarea fiind obligatorie. Această bucată din curtea vilei a ajuns proprietate privată după ce RA-APPS a vândut-o în noiembrie 2014. Suma tranzacției a fost de 4.433.800 euro fără TVA.

Proiectul are toate avizele, deși e vorba de monument istoric

Proiectul a primit și aviz de la Ministerul Culturii. Acum urmează să fie supus aprobării Consiliului General. Dacă va primi undă verde și de aici, următorul pas este emiterea autorizației de construire. Deși este spațiu verde, Agenția pentru protecția Mediului București scrie că nu este nevoie de aviz de mediu și evaluare specifică. PNL însă nu pare nici el un mare protector al clădirilor istorice. Într-o asemenea clădire, liberalii dau chefuri cu lăutri.

Cine deține firma care va ridica proiecul

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aflat în dezbatere publică, terenul pe care se construiesc cele 3 blocuri are o suprafață de 4.200 mp. Indicatorii urbanistici solicitați sunt: POT – 48%, CUT – 2,16, înălțimea maximă – 17 m. Beneficiarul este firma One Modrogan, care are acționari potrivit datelor de la Registrul Comerțului: ONE HERASTRAU PLAZA SRL și ONE UNITED PROPERTIES SA. Potrivit informatiilor apărute în presă One United Properties este deținută de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu – acționari și în compania Capital Partners. Aceștia au dezvoltat in ultimii ani mai multe blocuri de locuințe de lux in Capitala: One Floreasca Lake (pe malul lacului Floreasca), Madrigalului Residence în Baneasa si One Herastrau Park. (site news)

Lasă un răspuns