Bilanț oficial. Opt noi cazuri de coronavirus în București

Bilanț oficial. Grupul de Comunicare Stategică a anunțat marți 8 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Toate cazurile confirmate marți sunt în Capitală, la persoane care au avut contact cu bărbatul de 60 de ani internat la spitalul Dimitrie Gerota (pacientul 17), sau care au călătorit în Israel, Germania sau Marea Britanie. Mai este un cetățean care a călătorit în Israel. In acest moment sunt 8 confirmări noi cu Covid 19, bilațul ajunge la 25 de persoane infectate.

Bilanț oficial

Gabriela Firea anunțase anterior că 3 din cele 8 persoane confirmate de Grupul de Comunicare Strategică au legătură că pacientul internat la spitalul MAI, Dimitrie Gerota. Una dintre aceste persoane lucrează la Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță pe Facebook că au fost testate pozitiv alte 3 persoane din București. Este vorba de fiul, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani (pacientul 17) internat la spitalul MAI, Dimitrie Gerota. Cele trei cazuri nu au fost încă confirmate oficial de Grupul de Comunicare Strategică.

 Citește și: România rămâne fără teste pentru coronavirus

Bilanț: „Cooperare. Responsabilitate. Acțiune”

„Încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în București! Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară bolnav de COVID 19. Multă sănătate! Putere medicilor și asistentelor de la Spitalul Victor Babeș.

Anchetă epidemiologică a DSP, pentru persoanele cu care au intrat în contact, continuă.

Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor. A ambulanței, Smurd – ului, DSP cu toată aparatură și tratamentele necesare, igienă, dezinfecție, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor școlilor și grădinițelor până după Paște, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură.
Cooperare. Responsabilitate. Acțiune”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Dacă cele trei cazuri sunt confirmate oficial, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 crește la 20.

Nora bărbatului internat la Gerota, angajată la Primărie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a informat, marţi, că o angajată a municipalităţii este nora bărbatului de 60 de ani. El a fost confirmat cu noul coronavirus.Ea a fost internată cu soţul şi fiul la Spitalul „Victor Babeş”, iar colegii ei au intrat în izolare la domiciliu.

„La Primăria Capitalei avem o colegă care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie ca fiind un pacient COVID-19. În acest moment, este internată împreună cu soţul şi fiul său la Spitalul ‘Victor Babeş’. S-au realizat toate analizele, toate testele. Aşteptăm în acest moment rezultatele. Am luat toate măsurile care se impun. Toţi colegii săi au intrat de astăzi în izolare la domiciliu, practic nu au mai venit la serviciu.Ei fac parte, de asemenea, din această anchetă epidemiologică şi vor răspunde tuturor întrebărilor adresate de către reprezentanţii DSP. În ceea ce priveşte zona unde lucrează doamna în cauză, (…) s-a realizat dezinfecţie. Cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor, vom lua măsuri şi mai serioase”, a explicat Firea, într-o postare video pe Facebook. site news

Lasă un răspuns