Bernie Ecclestone intervine în scandalul momentului! “Oamenii negri sunt mai rasiști ca cei albi”

Bernie Ecclestone, omul care a transformat Formula 1 într-o afacere de miliarde de dolari a făcut o declarație preluată de jurnaliștii din toată lumea. Asta după ce, în urma morții lui George Floyd, dezbaterile pe problema rasismului mondial sunt tot mai dese. Fostul boss din F1 a decis să vorbească după declarațiile făcute de singurul pilot de culoare, campionul mondial, Lewis Hamilton. Britanicul este extrem de implicat în mișcarea care cere egalitate între rase și a participat la proteste în stradă.

“Viețile celor de culoare contează!”

Hamilton a avut mai multe mesaje în ultimele săptămâni, unele vizându-i pe actualii șefi din Formula 1.

“Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur”, a scris Lewis Hamilton pe Instagram. 

Ecclestone are însă o altă opinie. O opinie spune el bazată pe ceea ce a văzut ani de-a rândul. Chiar dacă îl laudă pe Hamilton atât pentru talentul său ca pilot dar și pentru cel de orator, omul de afaceri îl contrazice pe britanic.

„Lewis este special. Este foarte, foarte talentat ca pilot. Această campanie pe care o face acum pentru persoanele de culoare este minunată. După părerea mea oamenii negri sunt mai rasiști ca cei albi”, a declarat magnatul pentru CNN.

Șefii din Formula 1 s-au dezis rapid de Ecclestone

Declarația făcută de Bernie Ecclestone a făcut atâta vâlvă în toată lumea încât șefii din Formula 1 au trimis un comunicat în care spun că omul de afaceri nu îi mai reprezintă de mult timp.

“Îl contrazicem în totalitate. Comentariile sale nu-și găsesc locul în Formula 1 sau în societate. Domnul Eccleston nu mai are niciun rol din 2017. Titlul onofific pe care îl avea a expirat în ianuarie 2020”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns